Hyppää pääsisältöön
Erofejeff ja Mikkola Alastaron voittajat
Juha Hakulinen

Peter Erofejeff ja Hannele Mikkola voittoihin Alastarolla

Peter "Patu" Erofejeffin loistava päätöskierros riitti voittoon Finnish Tourin kauden toisessa osakilpailussa Alastaro Golfissa. Naisissa voittajaksi pelasi tiukan taistelun jälkeen Hannele Mikkola.

Peter Erofejeff pelasi finaalipäivänä 68 lyönnin kierroksen ja voitti toiseksi tulleen Santeri Lehesmaan yhden lyönnin erolla. Erofejeffin kolmen kierroksen yhteistulos oli kaksi alle parin.

”Kokonaispelaaminen on ollut varsin hyvää. Pari ensimmäistä päivää oli tiiltä lyödessä vähän sellainen käsijarru päällä, mutta tänään oli selkeästi parempaa, ja se avasi sitten paikkoja. Tietenkin siellä tuli välillä vinojakin lyöntejä, mutta paikkasin niitä hyvin. Ja keskittyminen pysyi hyvin kasassa”, Erofejeff kertasi.

Alastaro Golf piti pelaajat tiukasti otteessaan, sillä vain kaksi pelaajaa pääsi yhteistuloksessa alle parin. ”Patulta” tuli kentällekin hyvää palautetta.

”Jos Suomessa olisi enemmän Alastaron tyyppisiä kenttiä, suomalainen golf menisi paljon eteenpäin. Aivan superkenttä. Pitää lyödä tietyn tyyppisiä lyöntejä, ja olla koko ajan hereillä. Mikään ei tule ilmaiseksi. Tämä on se, mikä kehittää pelaajia. Aivan älyttömän nautinnollista pelata!” Erofejeff veisteli.

Myös toiseksi sijoittunut Santeri Lehesmaa nautti pelaamisesta ja oli tyytyväinen suoritukseensa.

”Oli siistiä pelata voitosta. Tuota varten sitä treenaa. Peli pysyi hyvänä, oli sellainen sopiva jännitys, ja se piti tarkkana. Löin koko ajan vähintäänkin sinne päin. En minä nyt hirveän pettynyt voi olla, ei sinne hirveästi jäänyt kentälle. Tiukka vääntö oli, ja tästä on hyvä jatkaa”, seuraavaksi Viron avoimiin mestaruuskilpailuihin suuntaava Lehesmaa kertoi.

Naisten kisa kahden kauppa

Naisten sarjassa voittajaksi kruunattiin Sarfvik Golfklubia edustava Hannele Mikkola, joka voitti Ellinoora Moision lopulta kuudennelle uusintareiälle  asti venyneen taiston jälkeen. 

”Aikamoista vääntöä oli. Pelasin etuysin todella hyvin, mutta takaysillä oli vähän vaikeampaa. Kävi vähän huono tuuri muutaman kerran, ja tuli oltua metsän puolella ja bunkkerissa. Tiesin, että Elli pelaa todella tasaisesti, ja yritin tehdä birdieä, mutta lopulta se ratkesi sitten tuohon pariin”, Mikkola kertasi taiston ratkettua.

Molemmat naiset päätyivät yhteistulokseen kahdeksan yli parin. Lehesmaan tavoin myös Mikkola matkaa Viron mestaruuskilpailuihin.

”Kokonaisuus oli tasainen. Joka päivä olisin voinut pelata paremmin. Odotan edelleen sitä, että saisin itsestäni kaiken irti. Mutta pitää olla tyytyväinen, että sain tasaisesti pelattua koko kisan, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Mikkola lisäsi

Finnish Tour jatkuu kolmen viikon kuluttua Peuramaalla.