Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Patton Kizzire - Minitoureilta PGA Tour voittajaksi

Sunnuntaina Patton Kizzire pähitti Rickie Fowlerin viimeisen kierroksen trillerissä. Samalla toteutui yksi golfunelmista. 

Kaksikko irtautui kärkipaikalla kolmannen kierroksen tuloksilla Kizzire 66, Fowler 67. Patton onnistui loistavaan alkuun viimeisellä kierroksella tehden kolme bridiä ensimmäiseen viiteen reikään. Kolmen lyönnin johto riitti lopulta voittoon vaikka Fowler kavensi eron vain yhteen birdeillä väylille 16 ja 17. 

Kizzire on toinen peräkkäinen ensikertalaisvoittaja PGA Tourilla kun viime viikolla pokaalin nosti Patrick Cantlay. Miehiä voi tuskin kutsua kokemattomiksi. Voittoja on kertynyt amatööreinä ja minitoureilla ja Kizziren matka tourille kesti lähes kymmenen vuotta. Minitoureilla pelin taso tuntui riittävän PGA Tourille mutta edessä useita vaativia karsintoja vain tourille päästäkseen. Hän voitti Web.com Tourin rahalistan kaudella 2015 ja ansaitsi paikkansa golfin terävimmällä huipulla. 

Tärkeintä PGA Tour voitossa oli usko omiin kykyihin. Haastattelussa Kizzire kertoi kuinka suuri osa tourpelaajista ei pysty saavuttamaan täyttä potenttiaalia viikosta toiseen. Usein esteet ovat henkisellä puolella. Suurkilpailuissa on vaikeaa antaa mennä täysillä ja päästää irti liiasta kontrollista. Kärkitaisteluihin pääsy PGA Tourilla oli auttanut tottumaan viimeisen kierroksen paineisiin. Viime viikolla hän sijoittui neljänneksi ja viikkoa aikaisemmin sijalle T10. 

Voitolla 31-vuotias Kizzire ansaitsi paikan ensi vuoden Mastersiin. 

Leaderboard

Highlights | Round 4 | OHL Classic

GoGolf suosittelee