Oliver Lindellille uran paras sijoitus Challenge Tourilla!

Oliver Lindell pelaa jännittävää karsintafinaalia.

Oliver Lindell ei voittanut, mutta pelasi uransa parhaan sijoituksen Challenge Tourilla. Porvoolainen varmistelee jo varmaa pelioikeutta ensi kaudelle.

Challenge Tourin kilpailu Itävallassa päättyi skottijuhliin. Myös suomalaisilla oli aihetta iloon, sillä niin Oliver Lindell kuin Mikael Salminen saavuttivat upeat sijoitukset 185 000 euron kilpailusta.

Lindell pelasi päätöskierroksen lopulta neljän birdien ja yhden bogin myötä tulokseen 67 (-3), jolla sijoitus tippui yhdellä pykälällä jakamaan neljättä sijaa. Puhelimeen vastasi kuitenkin todella onnellinen mies.

”Aivan sairaan hyvä rundi. Pelasin tosi fiksusti ja sain pelin pysymään hienosti kasassa. Siinä oli iso putti muun muassa 17:nnellä, kun laitoin kahdeksan metrisen sisään. Tämä helpottaa elämää monella tasolla”, Lindell kertoo.

Lindell tarkoittaa, että sijoituksen myötä hänen paikkansa rankingissa nousee niukasti 45 parhaan joukkoon. Se taas tarkoittaa sitä, että hän nousee kiinni 3C kategoriaan, jolla voi aueta lisää pelipaikkoja loppukaudelle.

”Vierumäellä jo cutin läpäisemällä voisin päästä mukaan Rolex Trophyyn, jonne pääsee rankingista vain 45 parasta. Se olisi tärkeä juttu”, Oliver kertoo.

Viikon vire saattoi osittain johtua villistä ratkaisusta. Oliver ei käyttänyt kertaakaan viikonlopun aikana draivia tai puukolmosta.

”Vedin ihan vain raudoilla ja pelasin todella konservatiivisia linjoja. Paljon väyliä ja greeneja. Jäi vähän pidempiä putteja ja mitta oli kunnossa”, Oliver jatkaa.

Rahallisesti viikko oli myös mukava. Lindell saa palkintorahoina omien laskujensa mukaan noin 8,500 – 9 000 euroa. Myös kassaan tulevat eurot ovat tottakai tervetulleita.

Toinen iloinen suomalaisasia oli Mikael Salmisen suoriutuminen kauden ensimmäisessä CT:n kisassaan. Salminen pelasi viimeiset yhdeksän reikää hienosti neljä alle ja nousi jakamaan sijaa 14. Mikke saa palkintorahana noin 2900 euroa.

Myös Roope Kakko voi olla kohtalaisen tyytyväinen kisaansa. Roope jakoi sijan 30 ja tulee tienaamaan lähes 1 500 euroa.

Kisan voitti skotlantilainen Callum Hill. Kakkossijaa jakoi toinen lupaava skotti Ewen Ferguson, joten kaverukset voivat hyvällä fiiliksellä poistua alpeilta.