Hyppää pääsisältöön
Jari Pitkälä on Speedgolfissa kova luu.
Jukka Utriainen

Nyt oli kova suoritus - neljä golfkierrosta neljään tuntiin

Speedgolfari Jari Pitkälä lähti kokeilemaan rajojaan kotikentälleen Kytäjälle. Tuloksena oli raju kestävyyssuoritus, eikä golftuloskaan ollut hullumpi.

Nykyään alkaa olla jo saavutus, kun golfkierroksen pystyy pelaamaan alle neljässä tunnissa. Kytäjä Golfin speedgolfhirmu Jari Pitkälä laittoi kuitenkin paremmaksi. Hän juoksi pelasi Kytäjän North West -kentällä 72 reikää ja käytti urakkaan aikaa ainoastaan 3 tuntia 46 minuuttia.

Kovakuntoisen Pitkälän päätavoitteena oli kiertää kenttä peräti viisi kertaa, jolloin matkaa olisi kertynyt lähes oikean maratonin verran. Nyt hän taittoi matkaa "vain" 33 kilometriä.

"Neljä kierrosta alle neljän tunnin oli kakkostavoite, ykköstavoite oli viisi kiekkaa alle neljän ja puolen tunnin", Pitkälä kertoi GoGolfille.

"Ajatuksena oli vetää Kytäjän North Westin etuysiä kymmenen kertaa, mutta pelaajia tuli sen verran että ohituksia olisi tullut liikaa. Erehdyin vetämään "Nortin" takaysin kolmesti putkeen, ja se vei voimat", hän jatkoi.

Kytäjän uudemman kentän takaysi on sangen mäkinen, mikä vei puhdin yrittää viidennen kierroksen pelaamisesta. Pitkälän mukaan valmistautuminen jäi häneltä hieman ohkaiseksi, sillä se piti sisällään ainoastaan edellisenä päivänä tapahtuneen energiatankkauksen.

pitkalanreitti.jpg

Jari Pitkälän juoksutahtiinkin monella olisi tekemistä, vaikkei pelaisi golfia samaan aikaan.
Jari Pitkälän juoksutahtiinkin monella olisi tekemistä, vaikkei pelaisi golfia samaan aikaan.
Ruutukaappaus

Ideana Pitkälällä oli kokeilla fyysisiä rajojaan. Speedgolf on keholle rankkaa, sillä yhdellä kierroksella tulee noin 50 kiihdytystä ja lisäksi kyykkyjä tulee kosolti, kun korjaa pallon alastulojäljet ja divotit sekä poimii pallon reiästä.

Pitkälä huomasi itsekin, että spurtit, kyykyt ja juokseminen vetivät kropan piippuun.

"Kolmen ja puolen tunnin kohdalla  kroppaan tuli sellaisia tuntemuksia, että vastaavaa en ole aiemmin kokenut, kun nivuset ja pohkeet kramppaavat samaan aikaan", Pitkälä sanoi.

Pitkälällä oli mukana golfmaratonillaan vain yksi maila: rautaseiska. Siitä huolimatta hän pystyi pelaamaan kierrokset selvästi alle 90 lyönnin keskiarvolla. Kierroksista ensimmäinen oli paras: 84 lyöntiä. Heikoin oli kolmas: 92 lyöntiä. Pitkälä pelaa kakkosen händärillä.

Speedgolfari vakuutteli, että aikoo kokeilla samaa vielä uudestaan ja haastoi muutkin lajin vannoutuneet harrastajat mukaan.

"Iso haaste kaikille ensi kesäksi, vedetään tuo golfmaraton alle neljään tuntiin porukalla", hän heitti.

GoGolf suosittelee