Hyppää pääsisältöön
Entinen jenkkifutistähti Brett Favre ei toivo lapsenlastensa pelaavan amerikkalaista jalkapalloa
Getty Images

NFL-tähdet suosittelevat jälkikasvulleen golfia amerikkalaisen jalkapallon sijaan

Amerikkalaisen jalkapallon entiset tähdet tiedostavat lajinsa vaarat. Viimeisimpänä asiansa ulos puhui legendaarinen Brett Favre, joka myönsi, että toivoo jälkikasvustaan jonkun muun lajin entuasteja kuin amerikkalaisen jalkapallon.

Amerikkalaisen jalkapallon aiheuttamat aivovammat ovat tulleet viime vuosina julkisiksi. Tositapahtumiin perustuvat elokuvat ovat tuoneet tutkimustuloksia julkisiksi mentaalisista ja fyysisistä oireista, jota pelaajat kokevat peliuransa jälkeen. 

Viimeisimpänä aiheesta ulos puhui Brett Favre. Favre haluaa hänen lastenlastensa harrastavan muita lajeja kuin amerikkalaista jalkapalloa sen vaarojen takia. 

"En aio rohkaista heitä ammattilaisjalkapallon pariin. En tietenkään myöskään aio olla sen esteenä. Rehellisesti sanottuna olisin kuitenkin paljon onnellisempi jos he innostuisivat golfista kuin jalkapallosta", Favre puhui. 

"Jokainen taklaus jonka he ottaisivat vastaan saisi minut kauhun valtaan. Vammojen todennäköisyys jalkapallossa on niin suuri, että toivoisin heidän valitsevan turvallisemman urheilun."

Favre ei ollut ensimmäinen ex-amerikkalainen jalkapalloilija, joka puhui lajin vaaroista. Aiemmin golfia jälkikasvulleen toivoi entinen pelinrakentaja Ben Roethlisberger, joka liputti golfin puolesta jälkikasvulleen.

GoGolf suosittelee