Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

GettyImages

Myyty: TaylorMade

Adidas päätti vuosi sitten pistää koko golfmailabisneksensä myyntiin. Nyt ostaja on löytynyt: KPS Capital Partners ostaa TaylorMaden, Adams Golfin ja Ashworthin tuotemerkit yhteensä 425 miljoonan dollarin hintaan.

Viime vuoden toukokuussa Adidas ilmoitti päätöksestään keskittyä urheiluvaatteisiin ja -kenkiin, joten golfbrändeille alettiin etsiä ostajaa. TaylorMade on ollut osa Adidas-konsernia vuodesta 1997. Adidaksen golfbrändeihin kuuluvat myös vuonna 2012 hankittu Adams Golf ja vuonna 2008 hankittu Ashworth Golf.

Tänään keskiviikkona 10.5. tiedotettiin omistajanvaihdoksesta. Myyntihinnaksi ilmoitettiin 425 miljoonaa dollaria. Uusi omistaja KPS Capital Partners on New Yorkissa majaansa pitävä sijoitusyhtiö, jolla on aiemmin kokemusta mm. metalli-, paperi- ja elektroniikkateollisuudesta. Yhtiö omistaa yrityksiä eri puolilla maailmaa ja on erikoistunut muutosvaiheessa oleviin yrityksiin. Urheilumaailmasta yhtiöllä ei tiettävästi ole aiempaa kokemusta.

Käytännön järjestelyt on jo aloitettu ja omistajanvaihdoksen pitäisi valmistua lokakuussa. Miten TaylorMade-Adidaksen tallissa pelaavien huippujen sopimuksille käy, on vielä epäselvää. Tallissa pelaa joukko nimekkäitä pelaajia, kuten Jason Day, Dustin Johnson, Martin Kaymer, Justin Rose, Sergio Garcia, J.B. Holmes, Darren Clarke, Ryan Moore – ja viimeisimpänä eilen uutisoitu Rory McIlroy. Heistä osalla sopimukseen kuuluvat myös Adidaksen vaatteet, kengät ja asusteet, osalla taasen vaatesponsori on erikseen.

Uutinen herättää varmasti kiinnostusta tänä viikonloppuna pelattavan THE PLAYERS Championship -kilpailun aikana. Ei liene sattumaa, että uutinen julkaistiin juuri kilpailun alla.

GoGolf suosittelee