Mitä löytyy Jason Kokrakin bägistä? CJ Cupin voittaja otti sunnuntaina uransa ensimmäisen voiton PGA Tourilla

Jason Kokrak käytti neljän eri merkin mailoja voittoisassa CJ Cupissa.

Jason Kokrak on kokenut PGA Tour -jyrä, joka otti sunnuntaina uransa ensimmäisen PGA Tour -voiton. Voittokisassa hän käytti neljän eri merkin mailoja.

Jason Kokrak voitti sunnuntaina uransa ensimmäisen PGA Tourin kilpailun. Kyseessä oli CJ Cup, joka alunperin piti pelattavan Etelä-Koreassa. Koronaepidemian vuoksi kilpailu siirrettiin Las Vegasiin, mikä sopi pelaajille mainiosti hyvän sään ja hienojen kenttien takia. Myös verotuksellisesti Nevadan osavaltio on pelaajille suotuisa.

Voittajasuosikit viimeiselle kierrokselle lähdettäessä olivat Xander Schauffele ja Russell Henley, joka lähti sunnuntaina kierrokselle kolmen lyönnin johdossa. Schauffele ja Kokrak jakoivat toista sijaa.

Kokrak laittoi kuitenkin kaikille muille jauhot suuhun ja pelasi päätöskierroksen tulokseen 64 (-8), jolla hän sinetöi voiton itselleen. Schauffele sijoittui toiseksi

Henley johti kilpailua viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kolmella lyönnillä, mutta ei päässyt samaan vauhtiin kärkikaksikon kanssa. Viimeisen kierroksen kaksi alle parin tulos riitti jaetulle kolmannelle sijalle kovassa vireessä olevan Tyrrell Hattonin kanssa.

Viimeisellä kierroksella nähtiin myös ensimmäisellä reiällä harmittava loukkaantuminen, kun Jason Day venäytti niskansa. Day taisteli ensimmäisen väylän pelaten triplabogin, mutta jätti tämän jälkeen kierroksen kesken.

35-vuotias Kokrak nappasi itselleen 500 FedExCupin pistettä, jotka nostivat hänet sijalta 83 rankingin neljänneksi. Lisäksi hän varmisti itselleen pelioikeuden PGA Tourilla kauteen 2022–2023 asti ja ensi vuoden Mastersiin sekä ensi vuoden PGA Championshipiin.

Marraskuussa pelattavaan tämänvuotiseen Mastersiin Kokrakilla oli pelioikeus jo hallussa.

Yhdysvaltalainen muistetaan erityisesti vuonna 2013 McGladrey Classic -kilpailusta, jossa hän teki hole-in-onen 374 metriä pitkällä par 4 -väylällä. PGA Tourin historiassa vain kaksi pelaajaa on onnistunut tekemään harvinaisen albatrossin parnelosella.

Alla lista Kokrakin mailoista, joita hän käytti voittoisassa CJ Cupin kisassa. Kokrakilla on välinesopimus premium-mailoja valmistajan PXG Golfin kanssa, ja hän käyttää valmistajan rautoja.