Hyppää pääsisältöön
Minni Blomqvist-Kakko näytti viimeksi osaamistaan suurelle yleisölle golfmessuilla
Hanna Latvanen

Minni palaa maanantaina kisakentille Kurkissa: "Katsojia paikalle, voitto tavoitteena!"

Kurk Golf Mastersissa rikotaan kilpagolfin rajoja kun 36 loistavaa golfaria saapuu ottamaan toisistaan mittaan Kurk Golfin mielenkiintoiselle Lake-ysille. Kilpailun formaatti on 20 reiän paripeli, jossa pelimuoto vaihtuu kymmenen reiän jälkeen. Klubitalolla on tunnelmaa ja joukkueet pääsevät testaamaan paineensietokykyään jo ensimmäisissä lyönneissä!

Maanantai-iltana Kurk Golfissa tullaan pelaamaan golfkilpailu, joka kantaa nimeä Kurk Golf Masters. Kilpailun formaatti on hyvin "nykyaikainen", sillä pitkän lyöntipelin sijasta pelaajat ovat pariutuneet ja lähtevät näyttämään taitojaan suosituissa nelinpelimuodoissa. 

Kilpailussa pelataan kaksi kertaa Kurkin Lake-ysi. Kentästä tulee kymmenen reiän mittainen, sillä ykkösväylänä toimii klubitalon terassilta harjoitusviheriölle pelattava par-3. Ensimmäiset kymmenen reikää joukkueet pelaavat best ball -pelimuodolla ja jälkimmäisen kymmenen reikää scramble -pelimuodolla. Parhaat joukkueet palkitaan niin best ballista, scramblesta kuin kokonaistuloksesta. 

Tapahtumaan kutsuttiin mukaan lopulta 18 paria ja kilpailuun saatiin kovan luokan tähtiä. Suurimpana niminaisena tuikkii Minni Blomqvist-Kakko, joka on nostanut omalla persoonallaan suomalaista golfia suosituksi erityisesti menestyksillään 2000-luvulla. Minni lähtee kilpailuun aviomiehensä Roope Kakon kanssa, joka on hänkin kirjauttanut nimiinsä voiton European Tourin osakilpailusta Madeiralta. 

Minnin edellinen esiintyminen kisatilanteessa on vuoden 2018 maaliskuulta. Nyt paluu kentille luonnollisesti jännittää ja Minni ottaa kilpailun erittäin tosissaan. 

"Kyllä tässä alkaa vähän olla perhosia vatsassa. Hienoa, että saadaan Roopen kanssa pelata, tämä on meille samalla treffi-ilta. Maanantaina kävin pelaamassa ja homma meni ihan hyvin, mutta kyllä tänään illalla ja maanantaina on vielä treenit edessä ennen kilpailua", Minni kertoo Kotkan matkaltaan. 

Kakot lähtevät ensimmäiseen ryhmään yhdessä joukkueen kanssa, joka kantaa nimeä "Mid-Seniors". Jaakko Mäkitalo ja Mika Piltz kirittävät Kurkin Lake-ysillä Minniä ja Roopea. 

"Kova ryhmä ja varmasti päästään kirittämään toisiamme. Olisihan se ihan mahtavaa jos yleisöä löytää paikalle ja tulee kannustamaan ihan kentälle asti. Pelimuodot tarjoavat varmasti vähän rennompaa ilmapiiriä ja rohkeampia ratkaisuja", Minni pohtii. 

AlaterassiKurk.jpg

Kurkin alaterassilla olevalla ykkösväylällä löytyy myös aurinkotuolit
Kurkin alaterassilla olevalla ykkösväylällä löytyy myös aurinkotuolit
Kurk Golf

Ykköstiillä tavoitellaan karnivaalimeininkiä

Kilpailu käynnistyy Kurk Golfin klubitalon "alaterassilta". Ensimmäinen reikä pelataan harjoitusviheriölle, johon matkaa on alle sata metriä. Ykköstiille joukkueet kuulutetaan sisään musiikin saattamana ja kuuluttaja kertoo omat tarinansa joukkueista. 

Kun pallot lähtevät ilmaan toivotaan yleisöltä ääntä, psyykkausta ja kovaa meininkiä. Tavoitteena on luoda ykköstiille joukkueille maksimaaliset paineet avauslyöntiin. 

"Ehdottamasti hieno asia jos saadaan vähän painetta avauksiin. Ryder Cupissakin nykyään monet pelaajat haluavat ottaa yleisön kunnolla mukaan ja toivottavasti jotain vastaavaa on luvassa Kurkissa", Minni toivoo. 

"Kyllä me voittoa lähdetään tottakai tavoittelemaan", Minni kertoo totuttu pilke silmäkulmassa. 

Joukkueet palaavat siis samalle tiipaikalle noin kaksi tuntia lähtöajastaan. Yleisölle on siis luvassa noin puolen tunnin tauko kun klubitalon hornankattilassa ei ole pelaajia. Sillä aikaa voi käyttää hyväkseen vaikka ilmaisia makkaroita, klubitalon tarjoiluja sekä avoimien ovien myötä ilmaisia rangepalloja. 

Lähtöajat kilpailuun tapahtuvat välillä 16.20 - 17.40 maanantaina 8.7. Minni Blomqvistin paluu kisakentille tapahtuu siis ensimmäisessä lähdössä. Kilpailun loppuratkaisut ovat valmiita noin kello 22.00 jos uusintaan ei jouduta. 

Kuten alla olevassa lähtölistassa näet, mukana on European Tour -kokemusta niin naisten kuin miesten puolelta. Pääkiertueen osakilpailuja ovat pelanneet mukana olevista seuraavat: 

Roope Kakko, Minea Blomqvist-Kakko, Mika Piltz, Jaakko Mäkitalo, Oliver Lindell, Noora Komulainen, Henri Satama, Peter Erofejeff ja Krista Bakker. Albert Eckhardt on pelannut muun muassa junioreiden Ryder Cupissa. 

Myös kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö Coolbet on huomioinut kilpailun. Kilpailuun on auki voittajaveikkaus sivustolla.

Lähtöajat ja pelaajat + joukkueiden nimet: 

YLEISÖLLÄ ON TAPAHTUMAAN VAPAA PÄÄSY. Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa ja varmistat parhaat paikat ykköstiin terassilta ilmaisine makkaroineen! 

GoGolf suosittelee