Mikko Korhonen voitti häikäisevän ylivoimaisesti Itävallan ET-kilpailun

Mikko Korhonen voitti uransa ensimmäisen European Tourin kilpailun.

Itävallassa pelatusta Shot Clock Mastersista muodostui Mikko Korhonen Show. Hän voitti uransa ensimmäisen European Tourin kisan peräti kuudella lyönnillä.

Mikko Korhonen järjesti European Touriin kuuluvassa Shot Clock Masters -kilpailussa todellisen näytöksen.

Helsinkiläinen siirtyi kilpailussa johtoon toisen kierroksen jälkeen ja kasvatti eroaan takana sekä kolmannella että neljännellä kierroksella. Hän voitti kilpailun lopulta kuuden lyönnin erolla.

Korhosesta tuli tänään kolmas suomalainen, joka on onnistunut voittamaan European Tourin kilpailun.

Voitto häikäisevän esityksen jälkeen

Korhonen pelasi ensimmäiset 62 reikää ilman bogia. Kilpailun ainoat boginsa hän teki rei’ille 9 ja 12, kun ote pääsi hieman herpaantumaan. Hän kuitenkin osoitti mestarin merkkejä kuittaamalla bogit heti seuraavilla rei’illä lyömällä häikäisevät lähestymiset aivan lipulle ja putaten birdiet sisään.

Ensimmäinen bogi oli lähellä jo kahdeksannella reiällä, kun Korhonen ei tavoistaan poiketen osunut viheriöön toisella lyönnillään. Hän onnistui kuitenkin up and downissa.

Erityisen hyvin Korhonen pelasi kilpailussa kentän etuysin, jonka hän pelasi yhteensä 11 alle parin. Jälkimmäisen ysin reiät Korhonen pelasi neljän päivän aikana viisi yli parin. Korhosen kierrostulokset kisasa olivat 68-67-68-69.

Epänormaalin hyvää pallonlyömistä

Koko viikon ajan Korhonen pelasi upeaa peliä. Lauantaina ja sunnuntaina Viaplayn suorissa lähetyksissä näytettiin käytännössä katsoen Korhosen jokaikinen lyönti.

Peliä oli huikeaa seurata, sillä sekä svingi että pelaaja itse näytti olevan täydellisessä tasapainossa. Varsinkin Korhosen lyönnin rytmiä oli ilo seurata, eikä se jäänyt television selostajakaksikoltakaan noteeraamatta.

Kolmen ensimmäisen kierroksen ajan, Korhosen pallonlyöntiä oli jopa epänormaalin varmalla tasolla. Esimerkiksi kolmannella kierroksella hänelle merkattiin 18 viheriöosumaa.

Päätöskierroksen lopun Korhonen pelasi fiksusti pyrkien välttämään virheet ja muutenkin hän pelasi koko turnauksen läpi pitäytyen tarkasti pelisuunnitelmassaan, joka osoittautui voittoisaksi.

Käytännössä pelisuunnitelma tarkoitti sitä, että hän tarttui tiiauspaikalla draiverin sijaan hybridiin tai väyläpuuhun, ja Korhonen osuikin kilpailussa koko ajan tarkasti väylään avauksella.

Tiedossa kova nousu rankingissa

Korhonen kuittasi voitostaan palkintorahaa 158 000 euroa ja pisteitä Race to Dubai -rankingiin noin 186 000 kappaletta. Se nostaa suomalaisen lähelle 35 parhaan joukkoa listalla.

Kilpailu oli European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailu, jonka kokonaispotti oli tasan miljoona euroa. Korhonen varmisti voitollaan pelioikeuden European Tourilla myös ensi kaudeksi.

Huomenna julkaistavalla uudella golfin maailmanlistalla Korhosen ranking-sijoitus tulee nousemaan 200 sijalta mukavasti ylöspäin.

Muista suomalaisista Kalle Samooja sijoittui jaetulle 35. sijalla ja Tapio Pulkkanen jaetulle 38. sijalle. Kilpailussa toiseksi sijoittui nuori skotti Connor Syme tuloksella kymmenen alle parin.