Hyppää pääsisältöön
Mika Mäkinen on GoGolfin uusi kehitysjohtaja.
Sari Kettunen

Mika Mäkisestä GoGolfin kehitysjohtaja

Mika Mäkinen siirtyy Kanavagolfin toimitusjohtajan paikalta GoGolf Oy:n kehitysjohtajaksi. Mäkinen vastaa uudessa työssään GoGolfiin kuuluvien yhtiöiden liiketoiminnan kehittämisestä.

Mika Mäkinen aloittaa uudessa työssään heti, kun hän vapautuu työvelvoitteistaan asikkalalaisesta Kanavagolfista. Aluksi Mäkinen uudistaa ja kehittää Kurk Golfia vt. toimitusjohtajana. Sen hän ehti aloittaa projektiluontoisena oman toimensa ohella.

Golf Holdings Finland (GHF) osti Kirkkonummella sijaitsevasta golfkentästä viime syksynä enemmistön. GHF:llä ja GoGolfilla on yhteistä omistuspohjaa, joten Kurk Golf ja GoGolf toimivat tulevalla kaudella tiiviissä yhteistyössä.

Kun Kurk Golfin toimitusjohtaja Andrea Nyman palaa elokuussa pyytämältään hoitovapaalta töihin, Mäkinen ryhtyy kehittämään GoGolfin eri yhtiöiden liiketoimintaa.

”Olin suunnattoman iloinen, kun GoGolfilta kysyttiin kiinnostustani tehtävään. Sopimus saatiin varsin nopeasti aikaiseksi”, Mäkinen sanoo.

“Jo muutaman viikon Kurk-yhteistyön jälkeen vakuutuimme Mikan kyvystä kehittää tuotteita ja palveluja. Lisäksi saamme Mikalta osaamista ja ymmärrystä golfkenttien arkeen”, GoGolfin toimitusjohtaja Hanni Tyry kehuu.

 

Mika Mäkinen työskenteli Kanavagolfissa kolme ja puoli vuotta ja sitä ennen mainosalalla yrittäjänä. Mäkisen aikana golfkenttä kehittyi monella tavalla ja seuran jäsenmäärä kasvoi 30 prosentilla.

Yksi syy jäsenmäärän kasvuun oli Mäkisen ideoima Koko Asikkala golfaa -hanke, jonka avulla kentälle hankittiin uusia pelaajia. Moni kenttä on myöhemmin kopioinut samaa konseptia.

”On ollut upeat oppivuodet Kanavagolfilla perehtyä toimialaan. Toiminta on mennyt eteenpäin, paljon vanhoja toimintatapoja ja aatteita on tuotu tähän päivään tuloksellisesti”, Mäkinen sanoo.

”Kiitän kanavagolfilaisia hienoista vuosista. Erityiskiitokset mahtavalle henkilökunnalle sekä luottamustehtävissä toimineille. Kanavagolfilla ovat asiat hienosti ja uuden toimitusjohtajan on verrattain helppo lähteä viemään eteenpäin hyvässä kunnossa olevaa yhtiötä.”

 

Golftoimiala on murroksessa. Harrastajat vanhenevat ja uusien pelaajien tapa harrastaa lajia poikkeaa totutusta. Yhden kentän tahkoamisen sijaan moni haluaa kokea golfelämyksiä usealla eri kentällä, eikä golfosakkeen omistaminen ole sen vuoksi enää suosittua. Myös taistelu ihmisten vapaa-ajasta, on asettanut haasteita golfalan yrityksille.

“Viimeisen reilun vuoden ajan olemme epävirallisissa yhteyksissä keskustelleet gogolfilaisten kanssa Suomen golfin tulevaisuudesta ja ajatuksen ovat olleet samansuuntaisia”, Mäkinen sanoo.

GoGolf on suomalainen golfyhteisö ja -media, joka vastaa muuttuneeseen tilanteeseen. Sen verkkokaupassa myydään green feetä eli pelikierroksia kymmenille kentille Suomessa ja Virossa. Kentät vastaavat itse tuotteidensa hinnoittelusta.

GoGolf on vähintään tuplannut liikevaihtonsa kahden viime vuoden aikana. Kasvua on tullut etenkin green fee -myynnistä ja golftapahtumista. Tulevalla kaudella GoGolfin tytäryhtiö GoGolf Experience järjestää noin 60 golftapahtumaa ensi kesänä. GoGolf omistaa myös Suomen johtaviin golfmatkatoimistoihin lukeutuvan Golfresepti Oy:n.

Kanavagolfin on käynnistänyt haun uuden toimitusjohtajan löytämiseksi. Avoimet hakemukset voi lähettää johanna.viljamaa@kanavagolf.com 16.2. mennessä. Lisätietoja antaa hallituksen puheenjohtaja Ari Honkasalo ari.honkasalo@suoraa.fi tai 045 805 0001.