Matias Honkala 11:s Itävallassa – Noora Komulaisen ote kirposi Lontoossa

Matias Honkala (oik.) kantoi Ramsaussa bägiään, kahdeksanneksi sijoittunut Albin Bergstrom (vas.) käytti kärryjä. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala (66-69-67-69,-9) pelasi kaikki neljä kierrostaan Ramsaun CT-kisassa alle 70:n lyönnin, mutta sijoitus putosi sunnuntaina kahdella kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Noora Komulaisen sijoitukseksi Aramco Team Seriesin Lontoon kisassa tuli loistavan alun jälkeen 28:s, voiton vei Nelly Korda.

Etelä-Afrikan vasta 19-vuotias Casey Jarvis on Challenge Tourilla vain vuoden mittaisella piipahduksella. Kauden kymmenes kilpailu haastajakiertueella tuotti ensimmäisen voiton. Kolmostiloja oli jo kolme, kärkikymmenikössä superlupaus on ollut viikonlopun kisa huomioden viidesti.

Golf Club Adamstalin kentän ja kilpakumppaninsa Jarvis laittoi ruotuun jo kahdella ensimmäisellä kierroksella tuloksin 63-63. Ennen viimeistä hän oli viisi lyöntiä lähintä haastajaansa edellä.

Voittomarginaali supistui sunnuntaina yhteen lyöntiin ennen Euan Walkeria. Kolmannen sijan valtasi pääkiertueellakin voittanut Julian Suri.

Casey Jarvis nousi voitollaan myös CT:n pistelistan johtoon.

Matias Honkalalle kisa oli neljäs. Ensimmäisessä hän oli kolmas, kahden heikon esityksen jälkeen 11:s tila Itävallasta tekee kokonaissaldosta varsin lupaavan.

Jarvisille Honkala (-9) hävisi yhdeksän lyöntiä, kolmanteen sijaan eroa jäi neljä lyöntiä. Euroja hän tienasi 4 875 ja nousi pistelistan sijalle 61.

”Hyvä maku jäi kisasta. Nyt on edessä parin viikon treenitauko, jonka jälkeen taas CT:n kisaan Englantiin”, Honkala kertoi kisan jälkeen.

Kolme kierrosta nousujohtoisesti pelannut Oliver Lindell (70-69-67-74,par) mureni viimeisenä päivänä sijalle 54:s.

Roope Kakko, Saku Tuuska ja Lauri Ruuska karsiutuivat.

Nelly Korda ylivoimainen Lontoossa

Maailmantähtien sarjaan kuuluvat pelaajat kuittasivat Centurion Clubilla viidestä ensimmäisestä sijasta neljä 54-reiän mittaisessa LET:n kisassa.

Aramco Team Seriesin sankari oli ensimmäisestä päivästä asti johtanut Nelly Korda (-11).

Charley Hull (-7) jäi voittajalle seitsemän lyöntiä lauantaina, mutta nousi toiseksi ennen tähtien rintaman rikkonutta Etelä-Afrikan Nicole Garciaa (-5).

Leona Maguire (-3) oli neljäs, Georgia Hall (-2) viides.

Noora Komulainen oli reilusti parin alle toisen kierroksen jälkimmäkisen puoliskon käynnistyttyä.

Viimeiset 26 reikää olivat vaikeita. Komulainen (+4) putosi sijalle 28:s oltuaan 28 reiän jälkeen toisena.

Ursula Wikströmin (+15) sijoitukseksi tuli 59.

LET:n seuraava kilpailu alkavalla viikolla Espanjassa on palkintosummaltaan Lontoon kisan tavoin miljoonan dollarin suuruinen. Erona vain se, että koko potti Espanjassa jaetaan henkilökohtaisessa sarjassa.