Hyppää pääsisältöön
Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja, joka opettaa talvisin Season Golfissa ja kesäsin Espoon Golfseurassa.

Lataa kroppa taakseviennissä, lisää energiaa lyöntiin

Huippuvalmentaja Timo Karvinen kertoo, kuinka lataat lisää energiaa golfsvingiisi.

Nykyaikaisen svingin tunnuspiirteitä klassiseen svingiin verrattuna on aggressiivisempi vartalon käyttö.

Samanaikaisesti kun mailanpään nopeus on kasvanut, huippupelaajien täytyy muistaa, että tällainen lyöntitapa myös vaatii enemmän lihaksistolta.

Vasemman jalan pitäminen maassa taakseviennissä vaatii liikkuvuutta, jotta maila saadaan hyvään yläasentoon, ja vartalon kiertojännitteen lisääminen vaatii voimaa ja elastisuutta, mutta myös liikkuvuutta.

Moderni tapa svingata on muuttanut golfia entistä urheilullisempaan suuntaan ja kannustanut pelaajia kehonhuoltoon ja fyysiseen harjoitteluun.

Oikea olkapää kiertyy taakse

Taakseviennissä oikea olkapää kiertyy taakse niin, että sivusuunnassa se on samassa paikassa alkuasennossa ja taakseviennin huipulla. Liikesuunta aktivoi ylävartalon lihaksiston eksentriseen venytykseen.

Oikea jalka tuottaa vastajännitteen

Samaan aikaan kun ylävartalo aloittaa kierron, oikea jalka ottaa aktiivisesti vastaan. Paino pysyy sisäsyrjää vasten ja reisi jännittyy.

Lihaksisto aktivoituu kiertäen oikean reiden läpi oikeaan pakaraan ja mahdollisesti myös läpi selän. Aktiivisesti jännitetystä lihaksistosta saadaan tuotettua energiaa downsvingin aikana oikeaan suuntaan.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa ET-voittaja Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

GoGolf suosittelee