Hyppää pääsisältöön
Patrick Reed on puolustava Masters-voittaja, jonka toistaiseksi paras sijoitus US Openissa on 13. sija viime vuodelta.
Getty Images

Kuusi asiaa, joita et tiennyt Patrick Reedistä

Huhtikuussa Masters Tournamentin voittanut Patrick Reed, 27, on ristiriitainen hahmo, jonka monimutkaisista perhesuhteista liikkuu paljon tarinoita.

1. Välit poikki perheen kanssa

Patrick Reed ei kutsunut vanhempiaan häihinsä vuonna 2012. Välirikko johtui siitä, että vanhempien mielestä Reed oli 22-vuotiaana liian nuori menemään naimisiin. Häiden jälkeen hän ei ole ollut yhteydessä perheeseensä.

2. Kuuluisa konflikti majorissa

Kun Reedin perhe tuli seuraamaan vuoden 2014 US Openia, järjestäjät poistivat heidät yleisön joukosta. Tarina kertoo, että järjestäjille käskyn antoi Reedin vaimo Justine Karain.

3. Vaimo ensimmäiseksi caddieksi

Kun Reed siirtyi ammattilaiseksi, sairaanhoitajana työskennellyt Justine irtisanoutui työstään ja alkoi kiertää tourilla miehensä caddiena. Hän pääsi seuraamaan vierestä, kun Reed otti uransa ensimmäisen PGA Tour -voiton vuonna 2013.

4. Veli peri bägin siskoltaan

Kun pariskunta sai vuonna 2014 ensimmäisen lapsensa, jäi Justine äitiyslomalle ja caddieksi vaihtui Kessler Karainiksi. Kessler on Justinen veli. Nykyään pariskunnalla on kaksi lasta ja Kessler toimii edelleen Reedin caddiena.

5. Potkut yliopistosta

Reed sai potkut yliopistosta, koska hänen väitetään huijanneen ja varastaneen rahaa joukkuekavereiltaan. Reed kiistää väitteen ja sanoo, että potkut johtuivat siitä, että hän kärähti kaksi kertaa alkoholin juomisesta alaikäisenä. Reed pääsi toiseen kouluun ja suoritti opintonsa loppuun.

6. Mediahiljaisuus

Reed on vaitonainen riidastaan perheensä kanssa. Kun Masters-voiton jälkeen häneltä kysyttiin, onko hän katkeransuloinen siitä, ettei pysty juhlimaan perheensä kanssa, Reed vastasi ympäripyöreästi: ”Minä vain pelaan golfia ja yritän voittaa turnauksia.”


Patrick Reed

Syntynyt: 5.8.1990

Pituus ja paino: 181 cm / 93 kg

Parhaat saavutukset: Masters Tournament lisäksi voittanut viisi European Tourin kisaa. Sijoittui elokuussa PGA Championshipissä toiseksi.

Lempinimi: Captain America. Sai sen, koska kahdessa Ryder Cupissa hänen saldonsa oli kuusi voittoa kaksi tappiota ja tasapeli. Hän on voittanut molemmat kaksinpelinsä.

Perhe: Vaimo ja kaksi lasta.


Patrick Reed pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta US Openissa Zach Johnsonin ja Charl Schwartzelin kanssa. Kaikki kolme ovat entisiä Masters-voittajia. US Openin näyttää suorana Viasat ja Viaplay. Kisan selostaa suomeksi Nikke Tyry ja kommentaattorina toimii Antti Vaalas.

GoGolf suosittelee