Krista Bakkerille kauden paras sijoitus ja pelioikeus ensi vuodelle!

Krista Bakker otti kauden toisen yhdeksännen sijansa ja pelioikeuden kaudelle 2019
Krista Bakker on ainoa LET:n pelaaja, joka on ollut kahdesti voiton saavittameessajoukkueessa. KUVA: LET

Krista Bakker lähti Espanjan osakilpailuun Ladies European Tourin listan sijalta 105. Kauden toinen top-10 sijoitus varmisti kuitenkin pelioikeuden tulevan kauden peleihin!

Espoo Ringside Golfin Krista Bakkerin kausi 2018 on ollut vaikea. 25-vuotias Bakker otti mukavan shekin Estrella Damm Mediterranian Ladies Openista toissakilpailussaan sijoittuen yhdeksänneksi. Sitä ennen kausi oli tuottanut raskaasti viisi karsiutumista ja yhden pikkushekin.

Kauden viimeisessä kilpailussa Krista onnistui kuitenkin jälleen! Bakker pelasi kierrokset 71-70-68-72 (-3), jolla jakoi jälleen yhdeksännen sijan.

Vuoden 2018 saldoksi jäi Bakkerin osalta täten kaksi sijoitusta kympin sakkiin, yksi muu jatkoonpääsy ja kuusi karsiutumista. Kuten golfissa on tapana, on parempi sijoittua muutaman kerran kärkeen kuin monta kertaa keskikastiin. Kausiansioiksi Bakkerille merkataan vajaat 20 000 euroa.

Bakkerin listasijoitus tullee nousemaan noin 20-30 sijaa nykyiseltä 105:nneltä sijalta ja hän saa hyvän kortin kiertueelle myös kaudelle 2019. Naisten European Tour ei ole vielä julkaissut ensi vuoden kalenteriaan, joten pelimahdollisuuksien todellisuus selvinneet vasta myöhemmin.

Myös Ursula Wikström ja Noora Komulainen onnistuivat hyvin kauden päätöksessään. Wikström jakoi sijan 23 ja Komulainen sijan 28 upean viimeisen kierroksen 68 (-3) myötä. Kisan voittoon pelannee Hollannin Anne Van Dam, jolla on kolmen lyönnin johto ennen neljää viimeistä reikää.