Hyppää pääsisältöön
Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen ja Kalle Samooja ovat viivalla Scottish Openissa.
Getty Images

Korhosen kenraaliharjoitus The Openiin – myös Pulkkanen ja Samooja mukana yli 6 miljoonan kisassa

Mikko Korhosella, Tapio Pulkkasella ja Kalle Samoojalla on tällä viikolla oivallinen mahdollisuus kohentaa asemiaan European Tourin rankingissa. Scottish Open pelataan kentällä, joka ei ole perinteinen links.

Mikko Korhonen palaa torstaina viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun ohjelmassa on Open Championshipin kenraaliturnaus Scottish Open.

Kilpailua isännöi Edinburghin koillispuolella North Berwickissä sijaitseva Renaissance Club, joka on viime vuosikymmenen lopulla avattu kenttä.

Korhonen otti tiistain kevyessä sadesäässä tuntumaa kisa-areenaan kahden muun kilpailuun osallistuvan suomalaisen Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan kanssa.

”Täällä on aika muodokkaat viheriöt ja kentällä on myös muutama puu, joten ei ihan perinteinen links”, hän kertoi.

Olosuhteet Renaissance Clubin kentällä ovat varsin kosteat, minkä vuoksi pinnat eivät ole erityisen nopeat. Tämä hieman karsii links-golfissa ilmenevää tyypillistä ominaisuutta rullittelua.

”Viheriöt ovat hitaat, mutta (kentän luonne) varmasti muuttuu, kun kuivuu vähän. Mennään kisa kerrallaan, tuntumaa linksiin ei ole hirveästi, joten tämän viikon olosuhteet ovat minulle hyvät”, Korhonen sanoi.

”Aika lailla normaalilla lyömisellä pärjää. Vielä ei ole liian kovaa ja nopeaa.”

Korhonen ei ole yleensä tuntenut oloaan kotoisaksi Britteinsaarten links-kentillä. Edellisen kerran hän osallistui Scottish Openiin kaksi vuotta sitten, jolloin tuloksena oli karsiutuminen Dundonald Linksillä. 
Saman kohtalon maailmanlistalla sijalla 92 oleva helsinkiläinen koki kahdella aiemmalla Skotlannin visiitillään 2015 (Gullane) ja 2016 (Castle Stuart).

Vuodentakaisen, Gullane Golf Clubilla pelatun kilpailun voittoa puolustaa Etelä-Afrikan Brandon Stone, joka löi päätöskierroksella hurjan tuloksen, 60. Kyseessä on kaikkien aikojen paras Rolex-sarjan kilpailuissa pelattu kierrostulos, jota Robert Rock sivusi viime viikon Irish Openissa.

Scottish Openin osallistujaluettelossa näkyy Open Championshipin läheisyys, sillä mukana ovat muun muassa Rory McIlroy, Justin Thomas, Matt Kuchar, Matthew Fitzpatrick sekä monet muut nimekkäät pelaajat.

Korhonen pelaa kahdella ensimmäisellä kierroksella Etelä-Afrikan Branden Gracen ja Australian Scott Hendin kanssa. He aloittavat kisaurakkansa torstaina kentän 10. tiiltä kello 8.10 paikallista aikaa. Perjantaina kello 13.10 ykköstiille kutsuttavalla kolmikolla on vuorossa iltapäiväkierros.

Kilpailun kokonaispalkintopotti on seitsemän miljoonaa eli noin 6,25 miljoonaa euroa. Voittajan osuus summasta on reilut miljoona euroa.

Lähde: Mikko Korhosen tiedote

GoGolf suosittelee