Koivu purjehti vakuuttavaan voittoon

Kim Koivun voittomarginaali Nokialla oli kuusi lyöntiä.

Kim Koivulla oli varaa pelata tänään heikko kierros. Silti mies otti ylivoimaisen voiton Nokialla.

Kim Koivu voitti lauantaina päättyneen NRG Openin, joka oli samalla Nokia River Golfin 30-vuotisjuhlakilpailu. Kilpailu oli myös vahvasti tukemasta Veikko Salli.

NRG Open 2018 #golffi

Henkilön Teemu Laakso (@teemuhl) jakama julkaisu Kesä 16, 2018 kello 5.35 PDT

St. Laurence Golfia edustava Koivu ratkaisi pelin jo kahdella ensimmäisellä kierroksella, sillä hänelä oli tänään varaa pelata kierros kolme yli parin ja silti hän voitti kilpailun peräti kuuden lyönnin erolla.

”Kyllä tästä päivästä jäi hampaankoloon. Mutta tällaista on golf, jos ei lyö suoraan. Paljon tuli epäonnistuneita lyöntejä, jotka johtivat isoihin tuloksiin. Mutta aina jos pelaa kolme kierrosta 11 alle, niin pitää olla tyytyväinen”, Koivu myönsi.

”Johtoasemassa tykkään lähteä sillä ajatuksella pelaamaan, että kuvittelen olevani pelikaveriani kaksi lyöntiä perässä. Se auttaa siihen, ettei tule hyvän olon tunne”, Koivu kertoi taktiikastaan.”

Koivu teki tänään ihan mukavat neljä birdieä, mutta vastaavasti bogeja syntyi viisi ja lisäksi yksi tupla.

”Kenttä oli superkunnossa ja griinit vetävät vertoja erittäin monelle kentälle”, Koivu kiitteli voittopuheessaan.

Kiitosta herui myös kilpailun järjestämisen mahdollistaneelle Veikko Sallille. Palkintopotissa oli tällä kertaa peräti 20 000 euroa miehissä ja 10 000 euroa naisissa.

Kilpailun pääpalkinto oli 5 400 euroa, joten Koivulla oli tänään mukava tilipäivä. Normaalisti Koivu kiertää Challenge Touria, jonka rankingissa hän on neljäntenä.

Voitto oli Koivulle jo kauden toinen, sillä aiemmin keväällä hän voitti Kiinassa pelatun Challenge Tourin kisan.

Toiseksi kilpailussa sijoittuivat Santeri Lehesmaa, Jaakko Mäkitalo ja Mikael Salminen, joka pelasi päivän parhaan tuloksen: 68 lyöntiä. Kolmikko päätyi tulokseen viisi alle parin.

Päätöspäivään toiselta sijalta lähtenyt Aurinko Golfin Eemili Alajärvi oli viides (+4).

Naisten sarjan voitti Ursula Wikström tuloksella -12. Tässä juttu jännittävään kaksinkamppailuun päättyneestä naisten kisasta.

Kilpailu keräsi mukavasti yleisöä ja tapahtuman järjestelyt saivat valtavasti kiitosta.

Mukavasti porukka on löytänyt Riveriin jännittämään kisoja ja nauttimaan kauniista kesäpäivästä! ☀️☺️ #nokiarivergolf #finnishtour #nrgopen2018 #bufferinrg #bufferikeepsyougoing #golf #golffi #visitnokia

Henkilön Nokia River Golf (@nokiarivergolf) jakama julkaisu Kesä 16, 2018 kello 3.13 PDT