Kiven kova suoritus: Stone voitti, mutta 59 jäi senteistä kiinni – katso video

Brandon Stone otti uransa suurimman voiton lähes täydellisellä kierrokseella

Brandon Stone nousi satumaisesti Scottish Openin voittoon. Naurettavan lähellä oli myös historian ensimmäinen 60-lyönnin alitus European Tourilla.

European Tourilla oli pelattu ennen tätä päivää peräti 28 kertaa kierrostulos 60. Kertaakaan kiertueen historiassa ei ole päästy alittamaan 60-lyöntiä. Tänään se oli kahden ja puolen metrin putin päässä, jota pääsi yrittämään kisan voittoon noussut Brandon Stone

Stonen birdie-putti viimeisellä lähti miehen omasta mielestä kohtalaisen hyvään linjaan, mutta lukuvirhe tuntui vieneen pallon niukasti alapuolelta ohi. Lohdutuspalkinnoksi 25-vuotias sai kuitenkin yli miljoonan euron voittopotin ja paikan ensi viikon The Open Championshipiin.

Stone lähti viimeiseen kierrokseen kolme lyöntiä ruotsalaista Jens Dantorpia perässä. Hän nousi kärkeen jo pelattuaan ensimmäiset kymmenen reikää viisi alle. Lopullinen sinetti voitolle tuli väylillä 14-16, jossa Stone teki kaksi birdietä ja eaglen.

Kahdella viimeisellä väylällä Stone oli mahdollisuuden ääressä laittaa taululle kiertueen ensimmäinen vitosella alkava kierrostulos, mutta se jäi senteistä kiinni.

Kilpailun toisesta sijasta käydään vielä kovaa kamppailua. Viimeisellä kierroksella usealla pelaajalla on jopa neljä reikää jäljellä, mutta kukaan ei käytännössä voi saada etumatkaa enää kiinni.

Suomalaisia ei nähty kisan viikonlopun kierroksilla.