Hyppää pääsisältöön
Michael Phelps, Sam Torrance ja Jack Nicklaus näyttävät, miten kulmarautaa pitää käyttää.
Getty Images

Katso videot: Kolme pitkää puttia – mikä niistä on hienoin?

Michael Phelps, Jack Nicklaus ja Sam Torrance näyttävät videoilla kolme puttia, joilla kesti pitkään mennä reikään.

1. Michael Phelpsin putti Alfred Dunhill Links Championshipissä

Michael Phelps ryhtyi olympiakultaisen uintiuransa jälkeen opettelemaan golfia ja onkin ollut tuttu näky erilaisissa hyväntekeväisyyskilpailussa.

Tämä järkkypitkä putti karisti rähmät pois silmistä ainakin selostamossa. Paul Caseyn parina vuoden 2012 Alfred Dunhill Links Championshipissä ollut tähti upotti birdien peräti 45 metristä.

Siitä, kun pallo irtosi lavasta ja katosi reikää, kului noin 16 sekuntia. Samassa ajassa mestari kroolasi parhaimmillaan noin 40 metriä. Tästä voidaan laskea, että pallo liikkui viheriöllä vain hieman nopeammin kuin Phelps kauhoi parhaimmillaan altaassa.


 

2. Jack Nicklausin putti show-mielessä vuonna 2010

"Tästä ei ole mitään palaa putata", päivitteli golflegenda Johnny Miller eräässä näytösottelussa, kun edessä oli yli 30 metriä pitkä ylämäkiputti, jossa oli kallistuksia matkan varrella moneen eri suuntaan.

Toinen golflegenda Jack Nicklaus oli toista mieltä ja totesi: "Anna kun minä näytän, miten siitä putataan."

Samalla kun Nicklaus käveli pallolle, Millerin caddie toi tälle wedgen chippiä varten.

Miller siirsi oman pallonsa tieltä ja Nicklaus pudotti omansa maahan. Ilman että hän katsoi sen tarkemmin linjoja, hän lämäytti pallon matkaan – ja kas – se upposi pitkän kiemurtelun jälkeen kovaa ja keskelle reikää.

3. Sam Torrancen lyhyt mutta pitkä putti vuonna 1990

Tällä videolla entisellä huippupelaajalla Sam Torrancella oli matkaa vain noin seitsemän metriä, mutta pallon upottamisessa yhdellä lyönnillä kesti kuitenkin noin 40 sekuntia.

Sääntöjen mukaan pelaaja saa odottaa kymmenen sekuntia, kun pallo on pysähtynyt, mutta koska Torrancen reiän reunalle jäänyt pallo ei koskaan kunnolla pysähtynyt, hän toimi sääntöjen puitteissa.

GoGolf suosittelee