Kärki karkasi suomalaisilta – Tapio Pulkkanen 18:na Roomassa

Tapio Pulkkasella on sunnuntaina paljon voitettavaa Itaian Openissa

Suomalaisilla oli Olgiata Golf Clubilla vaikea päivä, Tapio Pulkkasella on kärkeen kahdeksan lyöntiä, Mikko Korhosen ”peruslauantai” pudotti hänet 11 lyönnin päähän Matthew Fitzpatrickista.

Italian avoimissa tuloshaitari oli kolmantena päivänä leveä. Tuloslistalla ennen sunnuntaita yhdeksän ensimmäistä sijaa vallanneet pelaajat kiersivät kisakentän keskiarvolla 66,9.  Matthew Fitzpatrick siirtyi johtoon tuloksella -13 pelattuaan 68. Hänestä lyönnin päässä oleva Kurt Kitayama rakensi tuloken 65, Robert MacIntyre ja Jeunghun Wang selvisivät urakastaan tuloksella 64.

Edellä mainitun nelikon keski-ikä on 24,5 vuotta, joten voittajan löytyminen kolmikosta Fitzpatrick, Kitayama ja MacIntyre on erittäin mahdollista.

Kolmen suomalaisen keskiarvo lauantaina oli 7,4 lyöntiä korkeampi, 74,3 kuin tuloslistan kärjen, joten kokonaisuus meni pahasti pakkasen puolelle.

Tapio Pulkkasen 72,+1 birkkujen määrä on laskenut sarjassa 7-4-2, bogien osalta lukusarja on 0-5-3.  Puttitilastossa torstaina loistanut Hattu-Tapio on kolmen kierroksen jälkeen kärkimies Strokes Gained-tilastossa ”around the green”-osiossa. Pulkkanen on tilaston mukaan ollut kierrosta kohden 1,8 lyöntä  kisan keskivertoa vastaan mitattuna.

Pulkkaselle sunnuntai on melkoinen miehuuskoe ja ison kilpailun palkintopotti varmistaa motivaation säilymisen. Kärkikymmenikköön nouseminen on täysin mahdollista,

Korhosen peruslauantai: ”Peruslauantai, eli vihkoon aika pahasti”

Mikko Korhosen tulos 76,+5 jätti suomalaisten ykköspelaajan syystäkin synkkiin tunnelmiin. Hän pelasi seitsemän ensimmäistä kaksi alle, loput 11 reikää seitsemän yli.

Korhosella oli kierroksen aikana hankaluuksia rautapelinsä kanssa ja viheriöosumien määrä jäi tavanomaista matalammaksi.

”Alku oli ihan jees, sitten tuli vähän epäonnistumisia, joiden jälkeen en vain enääpäässyt takaisin pelin päällä. Menee liian huuruun, kun tulee luntatupaan. Alkaa tulla tavaksi, mindset pitää pystyä muuttamaan
viikonlopulle. Täytyy unohtaa tämä ja huomenna uudestaan”, Korhonen kertoi kierroksensa jälkeen. Sijaluku on 36:s, eikä kauden ensimmäistä sijoitusta kymmenen joukkoon Euroopan maaperällä ole luvassa tälläkään viikolla.

Kalle Samooja, 77,+6 syöksyi tuloslistalla voimakkaimmin. Ennen sunnuntaita hän on 63:s.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Antti Vaalas vastaa selostuksesta.