Hyppää sisältöön

Junnut järjestivät oman varainkeruukisan Tuusulassa!

Ykköstiillä riitti starttereita enemmän kuin normaalisti

Tuusula Golfissa on aina ollut aktiivista junioritoimintaa. Aikanaan seuran kruununjalokivi oli legendaarinen Iiro Lamppu, joka niitti menestystä juniorigolfissa. Kenties Iiron ja muiden nykyään kolmekymppisten esimerkistä aktiivisesti kilpailevia junioreita on lähes 30 kappaletta. Toiminnan pyörittäminen ei ole halpaa, joten junioritoimikunta ja itse juniorit ovat käärineet hihansa varainhankintaan.

Tuusulan golfklubilla järjestettiin sunnuntaina toista kertaa ”Beat The Junnu” -tapahtuma. Kyseessä on kilpailu, jonka kaikki tuotot ohjautuvat Tuusula Golf Ry:n junioritoiminnalle. Viime elokuussa ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma kerää tuhansia euroja seuran aktiivijunioreiden harjoitteluun ja kisailuun. 

”Viime elokuussa järjestetty tapahtuma oli heti suurmenestys. Pelaajat kehuivat, että oli koko kesän parhaita tapahtumia mitä Tuusulassa järjestettiin. Sen myötä päätimme, että tänä vuonna tehdään samalla konseptilla ja vielä isommin”, junioritoimikunnan jäsen Hanna Hisinger-Mölkänen kertoi. 

Hannan poika Oskari Mölkänen 14-v päätyi golfin pariin nelisen vuotta sitten. Koko perheellä ei ollut minkäänlaista kosketuspintaa lajiin ennen kuin poika innostui kuin yllättäen. Hän kävi greencard -kurssin ja imi myös isän ja äidin kentälle.

”Muistan vain, että yksi päivä hän koki yllättävän innostumisen golfista ja halusi päästä kokeilemaan. Meiltä Hyrylästä on noin neljä kilometria kentälle ja nyt koko perhe pelaa. Itse olen vähän aktiivisempi junnutoimikunnan puolella, poika ja mies innostuivat itse pelistä enemmän”, Hanna jatkaa. 

Kuka voisi olla ostamatta mulligania kun kolme myyjää perustelevat asian?

Kuka voisi olla ostamatta mulligania kun kolme myyjää perustelevat asian?

Nikke Tyry

Junnut valjastettiin aktiivisesti omaan tapahtumaan

Tuusulan kilpailussa ei pelkästään kerätty rahaa junioreille vanhempien toimesta, vaan itse juniorit laitettiin aktiivisesti hommiin. Osan tehtävänä oli myydä mulliganeja rekisteröitymisen yhteydessä, osa oli kentällä mittaamassa erikoiskilpailujen tuloksia ja tietyt pelaajat haastettavina lähimmäs lippua ja pisin drive kilpailuissa.  Voin tässä vaiheessa paljastaa, että junnujen ”puppy face -katse” oli niin vastustamaton, että lähes jokainen pelaaja osti kympillä itselleen kolme mulligania! 

Junnut pääsivät myös tekemään edustustyötä kentälle. He ajoivat golfautoilla kysymässä kuulumisia ja tarjoilemassa juomia janokkaille. Kaikin puolin jäi tunnelma, että tapahtuma oli myös itse päivänsankareille ylpeydenaihe. 

”Aika paljon tulee pelattua Junior Tourin kisoja ja Alue Toureja. Melkein joka viikko on kisoja”, kakkosväylällä lähimmäs lippua kisassa haastettavana ollut Oskari Mölkänen kertoi. Sen jälkeen hän pamautti rauta-kasin linjassa kuuden metrin päähän. 

Tuusulassa on pyritty tilanteeseen, jossa kaikkien kilparyhmän junioreiden kisamaksut hoidetaan seuran puolesta. Osa pelaa Junior Touria, toiset Alue Touria ja pienimmät Future Touria (ent. Tsemppi Tour). Lähes 40 juniorin kisamaksut eivät ole halpaa huvia. 

Kilpailun jälkeen terassilla oli makkaragrilli. Grillausvastuun olivat saaneet tyttöjuniorit, jotka osasivat homman paremmin kuin Jyrki Sukula. Pelkästään makkaran maku ei ollut a-luokkaa, vaan oli mahtavaa katsoa iloisia junioreita, joilla oli selkeästi hauskaa ja pientä ylpeyttä järjestää omaa tapahtumaa. 

”Vanhemmat kuskaa ja maksaa paljon, mutta juniorit ymmärtävät, että heidänkin pitää kantaa korttansa kekoon. Ei tullut yhtään vastentahtoista kommenttia tapahtuman järjstämistä kohtaan, vaan junnut halusivat olla paikalla vielä omien työvuorojensa jälkeen. Monella päivä venyi lähes 12 tuntiseksi. Samalla tämä on tietenkin kasvatuksellinen tapahtuma, että oman harrastuksen eteen pitää myös itse tehdä työtä”, Hanna kertoi. 

Junnut osallistuivat aktiivisesti omaan varainhankintaan - tytöt grillasivat hyvällä fiiliksellä

Junnut osallistuivat aktiivisesti omaan varainhankintaan – tytöt grillasivat hyvällä fiiliksellä

Tuusula Golf

Junnugolf ei ole kallista – jos kuluttaa maltillisesti

Tuusulassa kilpajunioreiden kustannukset on saatu pidettyä maltillisina. Vanhemmille jää maksettavaksi lasten pelikausimaksut (250 eur) ja omavastuuosuus valmennuksista. Jotkut ostavat myös lisäpalveluna yksityistunteja junnuilleen seuran valmentajilta. 

Välineisiin kuluu rahaa, mutta kisamaksut saadaan kohtalaisen hyvin kuitattua seuran budjetista. Tuusulan Beat The Junnu -tapahtuma keräsi reilut 2000 euroa junnujen kassaan. Maksettavaa kilpaurheilusta tulee kyllä, mutta Hannan mukaan ei läheskään samoja summia kuin esimerkiksi jääkiekosta. 

”Aiemmin Oskari pelasi lätkää. Kyllä siinä sai paljon enemmän euroja kulumaan kuin golfissa. Golfissa on aika kallis kaiku, mutta todellisuus on mielestäni toinen. Erityisesti lapsen harrastamisesta on tehty todella kohtuullisen hintaista ja se on ollut mukava yllätys”, Hanna pohti. 

”Rahaa saa toki kulumaan jos haluaa joka vuosi päivittää välineet ja fittailla kalleimmat mailat. Vähän vaivaa näkemällä saa kuitenkin myös välinekustannukset pysymään hyvin hallussa. Pelikausimaksun kun jakaa tunteihin, ei kentällä vietettyihin tunteihin juuri euroja jää. Lapset pelaavat monta tuntia viikossa, joten en usko että tuntia kohden jää juuri euroa enempää maksettavaa”, Hanna laskeskelee. 

Mönkköset nauttivat tapahtumasta ja voittivat pääpalkinnot

Mönkköset nauttivat tapahtumasta ja voittivat pääpalkinnot

Tuusula Golf

Mönkkösen veljekset pitivät kenttää pilkkanaan

Aaro ja Aki Mönkkönen ottivat osaa scramble-kilpailuun kahdesta syystä. Rakkaudesta juniori- ja scramblegolfia kohtaan. Toiminta- ja Psykoterapeuttina paljon lasten parissa työskentelevä Aki Mönkkönen osallistuu veljensä kanssa usein parikilpailuihin. Voitto Tuusulasta oli jo toinen peräkkäin.

”Kun pikkuveli soitti ja kutsui pelaamaan scramblea junnujen hyväksi, niin oli selvää, että lähdetään mukaan. Junnutoimintaa pitää mielestäni aina tukea kun on mahdollista ja tämä oli kiva, sekä hienosti järjestetty tapahtuma”, Aki aloittaa.

Mönkköset painoivat tiskiin kaikki eurot mitä oli ostettavissa. Aki muistuttaa myös työnsä puolesta junioreiden harrastamisen tärkeydestä. Kahden lapsen tukee junioriurheilua aina kun se on mahdollista.

”On äärimmäisen tärkeää, että junioreita osallistetaan myös varainhankintaan. Tuusulan junnuilla oli hieno meininki ja se välittyi myös pelaajille. Näitä tapahtumia kiertäisi mielellään myös muilla kentillä kun saa pelata itselleen rakasta peliä ja rahatkin menevät tärkeään asiaan”, Aki jatkaa. 

Itse peli sujui erittäin hyvin. Aki kokee, että heillä synkkaa veljen kanssa todella hyvin scramblessa. Aaro pelaa noin vitosen ja Aki kasin tasoituksella. 

”Scramble on ehdottomasti hauskin pelimuoto golfissa. Itse tykkään lyödä ensin, koska tiedän, että pikkuveli todennäköisesti paikkaisi jos epäonnistun. Pääsee lyömään enemmän ilman painetta ja se näkyy myös lopputuloksessa. Yksin pelatessa harvoin tulee lyötyä noin hyvin”, Aki nauraa. 

Mönkköset pelasivat tuloksen 64 (-7) ilman tasoituksia. Tasoituksen myötä kortista otettiin vielä neljä lyöntiä pois. Kolmen lyönnin voitto ja Pingin bägit lähtivät täten veljesten matkaan. 

”Voittaminen on aina kivaa, mutta olisi jäänyt hyvä fiilis myös ilman voittoa. Varmaan suurin voittaja oli Tuusulan juniorit ja uskon, että tullaan heidän järjestämiin tapahtumiin myös jatkossa”, Aki lupaa. 

 

 

 

 

Etsi luettavaa