Hyppää pääsisältöön
Jason Dufnerilla vaikuttaa olevan selvät sävelet, kuinka vaikea kahdeksas reikä pitää pelata.
Getty Images

Jason Dufnerilla on salainen ase – senioriseiskalla sokkolyönnin kimppuun?

Vuoden 2013 PGA Championship -voittaja Jason Dufner paljasti Secret Golfin Facebook-videolla salaisen aseen, johon hän saattaa turvautua ylihuomenna käynnistyvässä US Openissa.

Jason Dufnerin salainen ase US Openissa on puuseiska, jolla hän aikoo selättää yhden Pebble Beachin kentän kireimmistä avauksista. Kahdeksannella reiällä hän tähtää avauksessa väylän oikeaan reunaan, josta aukeaa Dufnerin mielestä paras lähestymiskulma viheriölle.

Kahdeksas reikä on noin 380 metriä pitkä par 4. Reiän avausta vaikeuttaa se, että lyönnin pitää osua edestä, takaa ja oikealta puolelta rotkojen ympäröivälle saarekkeelle, joka sijaitsee tiiauspaikan yläpuolella.

pebble_beach-8.jpg

Kahdeksas reikä kuuluu Pebble Beachin vaikeimpiin.
Kahdeksas reikä kuuluu Pebble Beachin vaikeimpiin.

Vaikka avaus onnistuisi, reikä ei anna pelaajien hengähtää, sillä rantakallioiden päällä sijaitsevalla reiällä rotko pitää ylittää myös lähestymissä. Lisäksi viheriö on vahvasti bunkkeroitu ja äärimmäisen liukas.


Reikää pidetään Pebble Beachin toiseksi vaikeimpana. Sen viimeistään sanotaan karistavan rähmät pois aamulla starttaavien pelaajien silmistä. Kahdesikko pelataan yleensä kisoissa reilusti yli parin, ja esimerkiksi Tiger Woods on sanonut, että neljän parin tekeminen kilpailussa hyödyttää muihin pelaajiin nähden jopa parilla lyönnillä.

Puuseiskaa Dufner ei ota käyttöön pelkästään tätä kisaa varten, vaan hän on pitänyt bägissään jo pitempään mailaa, jota hän harvoin näkee huippupelaajien arsenaalissa.

Dufnerin mukaan mailassa on 21-asteinen nostokulma, ja varren pituus vastaa rautakolmosta. Hän on kertonut hyödyntävänsä mailan säädeltävyyttä ja tarvittaessa muuttavansa mailan nostokulmaa riippuen kullakin kisaviikolla pelattavan kentän vaatimuksista.

Tänä vuonna Dufner ei kuulu US Openin voittajasuosikkeihin. Hän on sijoittunut vain kaksi kertaa PGA Tourilla kymmenen parhaan joukkoon ja joutui selvittämään tiensä kisaan karsintojen kautta.

GoGolf suosittelee