Janne Kaskelle katkeransuloinen play off -tappio Filippiineillä

Janne Kaske pelaa uransa parasta kautta.

Janne Kaske nappasi tänään kauden parhaan sijoituksensa.

Suomalaisen kilpagolfin Aasian-lähettiläs Janne Kaske on sijoittunut upeasti toiseksi Filippiineillä pelatussa The Summit Point World 18 Challengessä. Kilpailu kuuluu Filippiinien ammattilaiskiertueeseen ja palkintopotti oli mukavan kokoinen: 100 000 dollaria.

Facebook-päivityksensä perusteella Kaske itse ei tosin ollut täysin tyytyväinen tulokseen, vaikka näki asiassa myös paljon positiivista.

”Tappio playoffissa aina sattuu, mutta kaiken kaikkiaan minun täytyy olla tyytyväinen vuoden parhaaseen sijoitukseeni”, hän kirjoitti.

Kasken tulos kisassa oli -12 (66-69-70). Voiton hänen nenänsä edestä nappasi isäntämaan Joenard Rates.

Peliinsä Kaske oli luonnollisesti tyytyväinen, ja hänellä onkin nyt tärkeät viikko edessään, sillä hän pelaa ensi viikolla Asian Development Tourin toiseksi viimeisessä kisassa Balilla, jossa hän voisi jo varmistaa paikan ensi vuonna Asian Tourilla. Kauden päätöskisa pelataan marraskuun lopulla.

”Balilta menen suoraan Japanin Tourin 3. karsintavaiheeseen. Jos pääsen sieltä vikaan vaihteeseen, niin silloin kauden viimeinen ADT:n kisa jää väliin aikataulujen takia”, Kaske kirjoitti.

Ennen Balin-kisaa Kaskella on koossa rahaa noin 19 000 dollaria ja hän on rankingissa 15:ntenä. Ylennyksen kauden päätteeksi saa seitsemän parasta pelaajaa, mutta onneksi Kaskella on eroa viidenteen sijaan vain noin 5 000 dollaria.

Se on oikein hyvin tehtävissä, sillä Balilla on jaossa 100 000 ja päätöskisassa 58 000 dollaria.

Juttua korjattu: tänä vuonna ADT:ltä Asian Tourille nousee seitsemän pelaaja.