Hyppää pääsisältöön
Brooks Koepka saa vuodattaa vielä paljon hikeä, ennen kuin Tour Championshipin voitto on varma.
Getty Images

Jännitys tiivistyy viikonloppuna FedEx Cup -finaalissa –  major-haukka siirtyi kärkeen

Yhdysvaltain Brooks Koepka on siirtynyt kärkeen PGA Tourin kauden päättävässä Tour Championship -kisassa. Samalla ratkeaa koko kauden käynnissä ollut FedEx Cupin kohtalo.

Tänä viikonloppuna rahaa on jaossa kuin roskaa, sillä Tour Championshipin ja samalla koko kauden käynnissä olleelle FedEx Cupin parhaalle pelaajalle on luvassa peräti 15 miljoonaa euroa eli loton superjättipotin verran.

Nyt rahapotista pitää tiukimmin kiinni major-kilpailujen erikoismies Brooks Koepka, joka on kahden kierroksen jälkeen tilanteessa -13. Lyönnin perässä on kisaan ykköspaikalta lähtenyt Justin Thomas.

Thomas pääsi lähtemään avauskierrokselle tuloksesta -10, sillä ennen kilpailua pelaajien FedEx-pisteet muunnettiin lyöntitulokseksi. Koepkan tulos kisaan lähdettäessä oli puolestaan -7. Hän on pelannut molemmat kierroksensa tulokseen 67 (-3).

Samassa 12 alle parin tuloksessa Thomasin kanssa on Rory McIlroy, joka otti yhdysvaltalaisen viiden lyönnin etumatkan kiinni kahdessa kierroksessa.

Avauskierroksen tulokseen 64 (-6) pelannut Xander Schauffele ei ollut perjantaina yhtä kovassa iskussa pelaten tuloksen 69. Yhteistulos -11 riittää tässä vaiheessa neljänteen sijaan.

Koepka säväytti rautaviitosillaan

Koepka hakee Atlantassa kauden neljättä voittoa. Hän on voittanut aiemmin tällä kaudella mm. yhden majorin ja WGC-kilpailun. 

Kierroksen jälkeen Koepka sanoi, että hänen pelinsä on menossa viikonloppua ajatellen oikeaan suuntaan. Kisan lopussa hän löi upeita lähestymisiä rautaviitosella reilusta parista sadasta metristä, kuten päätösreiällä (ks. video alla).

“Minusta ei tuntunut, että olen sataprosenttisessa kunnossa, mutta nyt pelini on lähellä sitä”, Koepka sanoin kierroksen jälkeen.

Mikäli Koepka jatkaa samaa menoa tai jopa parantaa, on muilla pelaajilla vaikea saada hänet kiinni. Ja mikäli Koepka voittaa, hänet todennäköisesti valitaan PGA Tourin Vuoden pelaajaksi toisen kerran perättäin.

Huomenna Koepka pelaa kolmannen kierroksen Thomasin kanssa. Vuoden pelaaja vuosimallia 2017 pääsi lähtemään kisaan reilussa johtoasemassa, mutta se on nyt syöty.

“Kuvittelin, että olisi helppoa pelata turnausta kuten normaalisti, mutta se ei ollut. Ainakaan minulle se ei ollut”, hän totesi kysyttäessä, millaista oli lähteä pelaamaan turnausta, jota hän johti jo valmiiksi.

“Minun oli vaikea pelata aggressiivisesti, mutta toisaalta, en draivannut palloa kovinkaan hyvin, joten siinäkin mielessä oli vaikea olla aggressiivinen.”

Rory ja Justin Tigerin jalanjäljillä

Ainoastaan yksi pelaaja FedEx Cupin historiassa on pystynyt voittamaan rahakkaan pääpalkinnon kaksi kertaa. Hän on Tiger Woods. Tänä vuonna toista voittoa hakee Thomasin lisäksi myös Rory McIlroy, joka jakaa toista sijaa Thomasin kanssa.

Rory lopetti eilisen kierroksen kahteen birdieen.

“Asetin itselleni tavoitteen pelata viimeiset yhdeksän reikää kolme alle parin ja pystyin siihen. Se toimi hienosti minulla”, McIlroy sanoi.

McIlroy on voittanut tällä kaudella kaksi kisaa: The Players Championshipin ja Kanadan avoimet. Hän arvioi ennen kilpailua, että Tour Championshipin voitto voisi tuoda hänelle Vuoden pelaaja -pystin. Se olisi Rorylle kolmas hänen urallaan.

Siihen on Roryllä kuitenkin vielä paljon tehtävää.

GoGolf suosittelee