Ilonen taisteli sunnuntaina kurkku kipeänä – Wattelille uran avausvoitto

Mikko Ilonen taipui Carnoustielle vasta viimeisen kolmen reiän aikana

Romain Wattel uransa ensimmäiseen European Tour -voittoon. Mikko Ilonen sijoittui 25:nneksi ja Mikko Korhonen 38:nneksi.

Mikko Ilonen kärsi sunnuntaina kovasta kurkkukivuista, mutta onnistui siitä huolimatta alittamaan par-tuloksen ja sijoittumaan KLM Openissa jaetulle 25. sijalle.

Ilosen yhteistulos oli -7 (69-70-68-70), kun kilpailun voitti Ranskan Romain Wattel kahdeksan lyöntiä paremmalla tuloksella. Voitto oli nuorelle ranskalaiselle uran ensimmäinen European Tourilla.

Lupaavan Wattelin kausi oli sujunut tähän saakka heikosti, mutta voitto nostaa häntä mukavasti rahalistalla ja takaa hänelle pelioikeuden kiertueella myös ensi kaudeksi. Wattel tienasi voitostaan 300 000 euroa.

Ennen kisaa hän oli rahalistalla selvästi Mikko Ilosen takana, mutta nyt Wattel nousi jo 55:nneksi. Myös toiseksi sijoittunut Austin Connelly harppasi rankingissa. Uusi sijoitus on 77:s.

Ilonen pelasi kurkku kipeänä

Mikko Ilosella oli avaimet sijoittua paremmin, mutta hän sortui tekemään bogit rei’ille 16 ja 17.

”Päällimmäisenä tuntemuksena oli mielessä se, että koska tämä kierros loppuu. Kurkku oli todella kipeä, ei tarvinnut turhia puhella”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

”En ollut missään vaiheessa pelissä sisällä. Kierros tuntui läpikävelyltä, ja siltä se vamasti myös näytti ulospäin. Nyt on aika ottaa kassista jotain sopivaa rohtoa”, Ilonen sanoi.’

Lievästä pettymyksestä huolimatta Ilonen kuittaa viikon kisaurakasta 17 370 euroa. Hänen kokonaisansionsa ovat nyt 292 000 euroa, kun sadantena listalla oleva Peter Hanson on tienannut noin 10 000 euroa enemmän.

Ensi viikolla Ilonen lepää, mutta osallistuu sen jälkeen neljään perättäiseen kisaan Englannissa, Skotlannissa, Italiassa ja Espanjassa.

Korhonen jälleen palkintorahoilla Hollannissa

Myös Mikko Korhonen pelasi itsensä palkintorahoille – jo viidennen kerran peräkkäin KLM Openisa. Kaikkiaan Korhonen on kilpaillut Hollannissa European Tourilla kuusi kertaa ja yltänyt jatkokierroksille jokaisella yrittämällä.

Korhonen aloitti kisan torstaina hienosti pelaamalla kierroksen 67, mutta ei enää sen jälkeen onnistunut alittamaan 70 lyönnin rajaa: (71-70-70). Hänen yhteistuloksensa par 71 -kentällä oli viisi alle parin, mikä riitti jaettuun 38. sijaan.

”Tämä oli juuri sellainen tulos, minkä ansaitsin. Ihan ok kaiken kaikkiaan, mutta kierrokset eivät ihan pysy kasassa vielä ja ajatus seikkailee”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Korhonen kilpailee ensi viikolla Portugalin Vilamourassa. Portugal Mastersista Korhosella on hyviä muistoja, sillä hän oli viime vuonna kisassa kolmas ja kaksi vuotta sitten yhdeksäs.

”Enemmän pitää pysyä hetkessä, jos mielii huippukierroksia pelata. Tästä on hyvä jatkaa Portugaliin, kun tiedetään missä mennään”, hän sanoi.

Korhonen kartutti tällä viikolla tienestejään 10 800 eurolla, ja hänen kausiansionsa ovat nyt noin 350 000 euroa. Se riittää todennäköisesti pelioikeuden uusimiseen, mutta Korhosen tavoitteena on yltää kiertueella 60 parhaan joukkoon ja finaalikisaan. KLM Openin jälkeen Korhonen on Race to Dubai -kisassa 85:ntenä.