Hyppää pääsisältöön
Brooks Koepkan triplan unelma elää US Openissa
Getty Images

Hurja kattaus US Openin sunnuntaihin luvassa - Woodland jatkaa kärjessä

US Openin kolmas kierros piti pakan tasaisena. Gary Woodlandin johtoasema säilyi, mutta muun muassa Brooks Koepka hiipi pari lyöntiä lähemmäs kärkeä.

US Openin viimeisestä päivästä on luvassa täysin erilainen lähtökohdiltaan kuin PGA Championshipissa. Brooks Koepka lähti viimeiseen päivään selkeästä johtoasemasta ja voittaja oli lähes varmasti jo selvillä ennen kuin sunnuntai käynnistyi. 

Ei Pebble Beachissa. Gary Woodland (-11) sai väistettyä suuremmat katastrofit takaysillä ja pelasi vahvan tuloksen 69 (-2) lauantain kierroksella. Samassa ryhmässä ollut Justin Rose (-10) kiri takana yhden lyönnin päähän ja lähtee kaveriksi kärkiryhmään. Rosella löytyy US Openin voitto Merionista vuodelta 2013. 

Woodlandilla on luvassa ensimmäinen kerta kun hän johtaa majoria saati pelaa kärkiryhmässä yhdessä kauden neljästä majorista. Kisan kärkimies on urallaan voittanut kolme kertaa PGA Tourilla. 

Eikä tässä vielä kaikki! Kolmospaikalle nousi kaksi edellistä US Openia voittanut Brooks Koepka, jolla on mahdollisuus tehdä jälleen käsittämätöntä historiaa. Kolmatta peräkkäistä US Openia jahtaava maailmanlistan ykkönen on vain neljä lyöntiä perässä tuloksessa -7 lähdettäessä viimeiseen päivään. 

Brooksin mielessä on vain yksi asia: voitto. 

"Pitää jatkaa vain oman homman tekemistä, se tuntuu toimivan kohtalaisen hyvin. Jos saan pari birdietä, samalla asetan paineita kärkiryhmälle", Koepka järkeili. 

Samassa tuloksessa Koepkan kanssa on Louis Oosthuizen, joka voisi nousta Tigerin ja Jack Nicklauksen kanssa kerhoon, jotka ovat voittaneet majorit niin Old Coursella kuin Pebble Beachilla - kahdella ikonisimmilla golfkentällä. 

Vielä kun listaan lisätään Chez Reavie (-7), Rory McIlroy (-6) ja Matt Kuchar (-5) niin resepti todella intensiiviselle sunnuntaille Pebblessa on valmis! 

Olethan sinäkin? Päälähetys kilpailun viimeisestä päivästä käynnistyy Viasat Golfin, Viaplayn ja Ruutu + kanavilla kello 21.00! 

GoGolf suosittelee