Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Hank Haney laukoi kovaa naisten golfista: Karu totuus vai rasismia?

Huippuvalmentaja Hank Haney pitää omaa radio-ohjelmaansa. Tällä viikolla ohjelmassa käytiin läpi torstaina käynnistyvää naisten US Openia, josta Haneylla oli suoria mielipiteitä.

SiriusXM PGA Tour Radion ohjelmaa oli kulunut muutamia minuutteja kun oli ennakointien aika. Hank Haneyn seuraksi ohjelmaan liittyi valmentaja Steve Johnson. Aihepiirinä oli naisten US Open. 

Haney heitti oman arvauksensa kisan voittajasta kohtalaisen koruttomasti: "Veikkaan, että korealaispelaaja voittaa". 

Johnson heitti takaisin, että kyseessä on aika varma veikkkaus. Korealaiset ovat dominoineet naisten golfia jo useamman vuoden ja uusia supertähtiä tuntuu tulevan jatkuvasti Aasiasta. 

Haney myönsi, ettei hän pysty nimeämään kuin ehkä kuusi pelaajaa LPGA Tourilta: "Jos pelkän sukunimen perusteella sanon Lee, niin saan jo todella monta oikein. Lexi Thompson toki, Michelle Wie ei pelaa loukkaantumisen takia", Haney pohdiskeli. 

Kohulausunto sai palautetta jo suoran lähetyksen aikana erittäin paljon. Vihaisia ihmisiä löytyi paljon sosiaalisesta mediasta. Haney ottikin näihin kantaa vielä lähetyksen aikana. 

"Olen lukenut, että LPGA Tourilla on tilanteita, jolloin tulostaululla on paljon samoja nimiä, eikö näin ole?" 

Johnson vastasi kuten asia on: "Kyllä, kiertueella käytetään numeroita sukunimen perässä. Olen nähnyt, että yhden Leen perään on laitettu numero kuusi."

Haney puolusteli omaa kantaansa sanomalla totuuden, eikä rasistista kommenttia. Spekulaatio jatkui ohjelmassa, mutta se ei tietenkään hiljentänyt somea. Muun muassa Michelle Wie hyökkäsi erittäin jyrkästi Haneyta vastaan. 

Alkuperäinen juttu: Golf.com

GoGolf suosittelee