Garcialle jälleen voitto Espanjassa – kävi tiukan taistelun Luitenin kanssa

Sergio Garcia teki 17. reiällä tärkeän birdien.

Sergio Garcian ja Joost Luitenin välinen kamppailu Andalucian Mastersin voitosta ratkesi vasta päätösreiällä espanjalaisen eduksi.

Sergio Garcia oli tyly isäntä Valderramassa sunnuntaina. Espanjalainen otti jo kauden kolmannen voittonsa European Tourilla päihitettyään toiseksi tulleen Joost Luitenin lyönnillä.

Garcian voitto tulos Andalucia Valderrama Masters hosted by the Sergio Garcia Foundation -nimihirviön omaavassa kisassa oli -12 (66-71-68-67).

Luiten pisti hänelle kuitenkin kunnolla kampoihin. Päätösreiällä hollantilainen pääsi yrittämään tilien tasaamista noin kymmenestä metristä, mutta hän jätti yrityksensä noin puoli metriä lyhyeksi. Garcia pääsi kokeilemaan birdietään paljon lähempää ja hänelle riitti kaksi puttia kilpailun voittoon.

”Pidin huolta siitä, että huonot hetket eivät vaikuttaneet tekemiseeni”, Garcia sanoi.

Luiten jäi Garciasta lyönnin jälkeen putattuaan 16. reiällä lyhyestä matkasta ohi. 17. reiällä hän  kuitenkin onnistui lähestymisessään mainiosti, kun Garcia oli aiemmin lyönyt par 5 -reiän kahdella hieman pitkäksi. Hollantilaisen birdie piti kisan elossa päätösreiälle saakka, sillä Garcia ei erehtynyt omassa birdie-paikassaan.

Garcia oli onnittelemassa 18. viheriöllä hänen isänsä, veljensä ja tuore vaimonsa Angela Akins, joka odottaa pariskunnalle ensimmäistä lasta.

”Haluan omistaa tämän voiton vaimolleni ja vauvallemme, joka syntyy ensi vuoden maaliskuussa”, Garcia iloitsi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Garcialla hyvät tilastot European Tourilla

Voittonsa ansiosta Garcia vahvensi asemiaan Race to Dubai -rankingin kakkosena. Eroa rahalistan kärjessä olevaan Englannin Tommy Fleetwoodiin on kuitenkin vielä noin 800 000 euroa. Andalucian mestaruuskisassa oli jaossa kahden miljoonan euron palkintopotti, josta Sergion osuus oli noin 330 000 euroa.

Garcialle kisa oli vasta kauden 12:s. Hän on siis voittanut joka neljännen kisan European Tourilla tänä vuonna. Yksi voittoisista kisoista oli huhtikuussa pelattu Masters Tournament. Mielenkiintoinen tilasto on myös se, että Garcialle voitto oli jo kuudes kotimaassaan.

Espanjalainen kuittasi uransa ensimmäisestä major-voitosta peräti 1,8 miljoonaa euroa, joten reilusti yli puolet hänen noin 3,1 miljoonan euron tieneisteistään on tullut Augustasta.

Kisan kolmanneksi sijoittui Englannin Daniel Brooks. Hän varmisti tämänviikkoisilla tienesteillään paikan European Tourilla kaudella 2018.

”Daniel pelasi hyvin, kun ottaa huomioon, mikä hänellä oli panoksena – paikka kiertueella myös ensi vuonna”, Garcia jakoi kiitosta

Suomesta kisaan osallistuivat Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen, jotka molemmat putosivat cutista kahden kierroksen jälkeen.