Tapio Pulkkanen 4 x 70 lyöntiä Portugal Mastersissa: Kaksi omaa ennätystä uusiksi!

Tapio Pulkkasesta kehkeytyi Portugalin kisassa Mr. tasaisuus

Tapio Pulkkanen nousi 36:nneksi Vilamourassa pelatussa kilpailussa ja pelasi ensimmäistä kertaa ET-urallaan neljä kierrosta samaan tulokseen

Hattu-Tapio Pulkkanen on päässyt kaikilla kolmella osallistumiskerrallaan jatkoon Portugal Mastersissa.

Sunnuntaina hän teki kaksi henkilökohtaista ennätystä.

Sijoitukseksi tuli 36:s, joka on tässä kisassa hänen parhaansa. Aiemmat olivat 40:s ja 63:s. Lisäksi Pulkkanen pelasi ensimmäistä kertaa jatkoon päästyään kaikki kierroksensa samaan lukuun, joka oli 70, -1.

Kun kierros kärjen osalta oli vielä kesken, kisaa johtava George Goetzee on häntä kymmenen lyöntiä edellä.

Jatkoonpääsy ET-kausilla (2018–2020) oli Pulkkasen 32:s.  Keskimäärin ero huonoimman ja parhaan tuloksen välillä on ollut hieman yli kuusi lyöntiä, joka vaikuttaa tavanomaista suuremmalta haitarilta.

Ennen sunnuntaina syntynyttä ennätystä ääripäät olivat kahden ja 12:n lyönnin välillä.

Pulkkanen nousee Race to Dubai -listalla neljä sijaa 169:nneksi.

Hän pelaa seuraavan kerran Skotlannin avoimissa, mahdollisesti myös BMW PGA Championshipissa, mikäli paikka aukeaa. Varmoja kisoja ovat myös molemmat Kyproksen kisat. Epävarmojen sarjaan menevät Italian avoimet sekä BMW PGA Championshipin jälkeen Skotlannissa käytävä kisa.

Kauden finaalikisaan Dubaissa mahdolisuudet ovat minimaaliset ja vaatisivat ison menestyksen palkintosummaltaan isoissa Skotlannin avoimissa tai BMW Championshipissa.

Seuraavan viikon ET:n ja CT:n yhteiskisassa suomalaisedustuksesta vastaavat Janne Kaske, Roope Kakko sekä Oliver Lindell.