Hyppää pääsisältöön
Näyttelijä Bill Murray näyttää mallia, että golfia voi pelata myös lappuhaalarit päällä.
Getty Images

Espoossa pelaaminen on sallittua - vain siniset farkut jalassa

EGS murtaa golfin rajoja kesäkuun alussa, kun se järjestää kilpailun, jossa pelaaminen on sallittua ainoastaan siniset farkut jalassa. Muilta osin asu on vapaa.

Tiukan pukeutumisetiketin vuoksi suomalaisilla golfkentillä ei pelaajia ole aina laskettu kentälle "jamekset" jalassa.

Espoon Golfseura järjestää Blue Jeans Golf -yhteislähtökilpailun, jossa se haluaa rikkoa golfetiketin rajoja. EGS:n kilpailussa ainoa pukeutumissääntö on se, että kaikilla kisaan osallistuneilla pitää olla siniset farkut jalassa.

Sunnuntaina 4.6. pelattavassa kilpailussa jokaiseen ryhmään lähtee mukaan jonkin sortin julkkis kapteeniksi. Kilpailumaksukaan ei huimaa päätä, sillä 45 euron hintaan sisältyy myös illallinen.


"Olemme seuran eri toimikunnassa pohtineet talven aikana, miten saisimme nykyaikaisia nuoria lajin pariin. Tämä on pieni osa sitä."

Heikki Jäättelä


Espoon Golfseuran toiminnanjohtaja Heikki Jäättelä, mistä oikein on kysymys?

"Kisa on lähtöisin siitä, että meistä golf ei ole vanhojen ukkojen laji ja haluamme sen vuoksi rikkoa rajoja ja kyseenalaistaa, tarvitseeko golfia pelatassa pukeutua prässi- tai ruutuhousuihin. Olemme seuran eri toimikunnissa pohtineet, miten saisimme nykyaikaisia nuoria lajin pariin ja tämä on pieni osa sitä", Jäättelä sanoo.

Idean varsinainen isä on Pekka Vähätalo, joka myös vastaa kilpailun sponsorihankinnasta ja järjestelyistä. Kilpailukutsun perusteella kisaan on saatu varsin hyvät palkinnot. Jäättelän mukaan tavoitteena onkin saada kenttä täyteen.

Ruotsalaisilla kentillä farkkuja näkee pelaajien jalassa usein, eivätkä ne ole kiellettyjä. Mutta miten on, pääseekö EGS:aan muina päivinä kuin kisassa farkut jalassa ja ilman kauluspaitaa?

"Tämä kisa on koeponnistus siihen suuntaan. Ajatus on se, että jos on pukeutunut siististi, niin miksei kentälle voisi mennä pelaamaan. Uudet farkut ovat usein siistimmät kuin 17 vanhat golfhousut, jotka ovat haalistuneet auringossa", Jäättelä sanoo.

"Lähtökohtaisesti en lähtisi puuttumaan, jos pelaaja haluaa lähteä kierrokselle farkuissa ja siistissä kauluksettomassa paidassa", hän jatkaa.

Jäättelän mukaan golfille tekisi hyvää purkaa erilaisia kieltoja ja saada iloisuutta mukaan tapahtumiin, kunhan otetaan muut pelaajat myös huomioon.

"Ei touhun tarvitse aina olla niin vakavaa. Golfia voi pelata niin monella eri tavalla."

EGS:n Blue Jeans Golfin kilpailukutsu

GoGolf suosittelee