Colsaertsin piinaviikot päättyivät – varmisti voitolla kortin ensi kaudeksi kiertueelle

Nicolas Colsaers sai huokaista helpotuksesta tehtyään päätösreiälle helpon parin.

Nicolas Colsaerts otti uransa kolmannen European Tour -voiton jännittävän loppuratkaisun jälkeen. Le Golf National osoittautui jälleen loistavaksi kisa-areenaksi. Kalle Samooja pelasi jälleen hyvän turnauksen.

Kalle Samooja on sijoittunut 18:nneksi tänään päättyneessä Ranskan avoimissa. Samoojan yhteistulos oli -3 (67-72-71-71). Kyseessä oli turkulaisen kauden kuudes top 20 -sijoitus. Samooja jatkaa European Tourin Race-to-Dubai-kisassa suurin piirtein samalla sijalla kuin ennen kilpailua.

Samooja pelasi varsin tasaisen päätöskierroksen, sillä hänen korttinsa piti sisällään kaksi birdieä ja kaksi bogeya. Muutenkin Samooaja piti tällä viikolla bogeyt poissa kortistaan, sillä niitä syntyi neljän kierroksen aikana ainoastaan seitsemän. Lisäksi hän teki yhden tuplan. Määrää voi pitää varsin kohtuullisena, semminkin kun kisa pelattiin Le Golf National -kentällä, jonka loppupään reiät ovat erittäin vaikeita.

Esimerkiksi kisan voittanut Nicolas Colsaerts teki kisaviikon aikana kahdeksan bogia ja yhden tuplan. Colsaerts kuitenkin voitti Samoojaa yhdeksällä lyönnillä, sillä hän teki 20 birdieä ja yhden eaglen.

Belgialaisen voitto tuli pitkän kuivan kauden jälkeen, sillä edellisestä ykkösijasta ehti kulua seitsemän vuotta. Hän sai kuitenkin tehdä voittonsa eteen täyden päivätyön, sillä se varmistui vasta viimeisellä reiällä, kiitos Le Golf National -kentän, jonka neljä viimeistä reikää vesiesteineen laittavat pelaajien taidot ja hermot todelliseen testiin.

Johtopaikka vaihtui useaan otteeseen, sillä Colsaerts nousi jälleen johtoon reiällä numero 14 chipattuaan sisään eaglen par 5:llä. Hän menetti sen kuitenkin heti seuraavalla reiällä Tanskan Joachim B. Hansenille tehtyään tuplan. Välillä johdossa käväisi myös Etelä-Afrikan George Coetzee, joka kuitenkin sortui samalla 15. reiällä triplaan, missä Colsaerts teki tuplan.

Hansen kuitenkin menetti johtonsa jälleen Colsaertsille tehtyään tuplan toiseksi viimeiselle reiälle. Kun Colsaerts onnistui tekemään parit kolmelle viimeiselle reiälle, pääsi hän tuulettamaan voittoa Ryder Cup -areenana tunnetulla pariisilaiskentällä.

”Tiesimme, että viimeiset neljä reikää ovat dramaattisia ja todistin sen 15. reiällä”, onnellinen Colsaerts sanoi kierroksen jälkeen.

Voitto oli tärkeä, sillä Colsaerts on joutunut tekemään korttinsa eteen paljon töitä viime aikoina. Viimeisen 11 viikon aikana hän oli viivalla peräti 10 kertaa. Hän oli ennen tätä viikkoa rankingissa sijalla 114, mutta ponnahtaa nyt sijalle 53. Nyt Colsaerts saa alkaa valmistautua kiertueen finaalikisoihin.

Colsaerts pääsi päätöskierrokselle kolmen lyönnin johdossa, mutta voittomarginaali putosi yhteen. Voittotulos oli -12 (67-66-67-72).

”Putterini oli kylmänä tänään, mikä poikkesi aikaisemmasta kolmesta päivästä”, hän totesi.

Suomen Tapio Pulkkanen onnistui tänään erinomaisesti. Hän pelasi tuloksen 69 (-2) aivan kuten perjantaina, mutta kun torstaina ja lauantain kierrokset sujuivat yhteensä 11 yli parin jäi ”Hattu-Tapion” sijoitukseksi jaettu 65:s.