Bryson DeChambeau häikäisevän ylivoimainen US Openissa: ”Kunnia kuuluu perheelle sekä tiimilleni”

Se on siinä

Kaliforniasta kotoisin oleva 27-vuotias Bryson DeChambeau saavutti uransa ensimmäisen major-voiton kuuden lyönnin marginaalilla ennen Matthew Wolffia.

Bryson DeChambeau pelasi sunnuntaina uransa merkityksellisimmän ja samalla tulokseltaan kovimman kierroksen US Openin ratkaisuhetkillä . Tulos 67,-3 oli päivän ainoa alle parin mennyt kierros ja sen myötä DeChambeau nousi kahden lyönnin takamatkalta kuuden lyönin voittoon New Yorkin kupeessa, Winged Footin West Coursella.

Kovimmaksi sen tekee se, major-voitto sinetöityi tuloksella, joka oli 7,9 lyöntiä parempi kuin hänen kilpakumppaniensa keskiarvo sunnuntaina.

Edellisen kerran US Openin voittaja on ollut päätöskierroksen ainoa par-tuloksen alittaja vuonna 1955.

DeChambeau on tehnyt läpimurtonsa majoeissa. US Openin lisälksi hän oli  neljäs PGA Championshpiissa. Msters pelataan marraskuussa

DeChambeau on tehnyt läpimurtonsa majoeissa. US Openin lisälksi hän oli neljäs PGA Championshpiissa. Msters pelataan marraskuussa

GETTY IMAGES

DeChbambeua muodostaa voittonsa myötä Jack Nicklauksen ja Tiger Woodsin kanssa kolmikon, jotka ovat ainoina voittaneet US Openin, US Amateurin , sekä yliopistojen mestaruuskisojen  (NCAA) henkillökohtaisen mestaruuden.

”Se on minulle luonnollisesti suuri kunnia. Mr Nicklaus on ollut minulle aina ystävällinen ja antanut myös villin kortin kilpailuunsa, Tiger Woods on myös auttanut minua monella tavalla urani vaiheilla”, DeChambeau kertoi palkintojenjakotilaisuudessa

2000-luvulla US Open on voitettu vain neljä kertaa viittä lyöntiä suuremmalla marginaalilla.  Tiger Woods ( 15 lyöntiä) teki Pebble Beachin kentästä ja vastustajistaan hakkelusta vuonna 2000. Rory McIlroy (2011)  ja Martin Kaymer voittivat 2014 kahdeksan lyönnin erolla seuraaviin.

DeChambeau ei antanut pelikaverilleen Matthew Wolffille mitään ilmaiseksi voitti tamän sunnuntain tuloksissa kahdeksalla lyönnillä (67-75). Kolmaneksi sijoittunut Louis Oosthuizen hävisi mestarille kahdeksan lyöntiä.