Hyppää pääsisältöön
Brooks Koepka otti Saudi-Arabiassa kantaa hitaaseen peliin
Getty Images

Brooks Koepka: "Hidas pelaaminen on todella noloa"

Bryson DeChambeaun hidas pelaaminen nousi keskustelunaiheeksi Dubain voiton myötä. Nyt maailmanlistan kakkonen Brooks Koepka avaa sanaisen arkkunsa hitaasta pelaamisesta.

Maailmanlistan kakkonen Brooks Koepka tiiaa pallonsa tällä viikolla ilmoille Saudi International kilpailussa. Siitä kun on Koepkan vuoro avata peli, ei kestä kuin muutama sekunti niin pallo on ammuttu taivaalle. 

Bryson DeChambeaun tapauksessa viimeistään lähestymiseen valmistautuminen tulee kestämään reilusti yli minuutin. Koepka ei anna minkäänlaista ymmärrystä kyseiselle ajankäytölle Golf Monthlyn podcastissa. 

"Ei pallon lyöminen ole niin vaikeaa. Joudut miettimään yleensä kahden mailan välissä ellei mitta ole täydellinen. Vaihtoehdot on pelata pitkä tai lyhyt puoli pois. Sitten pallo lyödään. Se saa minut todella ärsyyntyneeksi, että erityisesti pidemmälle avauksensa lyönyt pelaaja käyttää tuhottoman paljon aikaa. Valmistautumisen voi hoitaa sillä aikaa kun toinen pelaaja lyö", Koepka täräyttää. 

Kiertueen nopeisiin pelaajiin lukeutuva Koepka on sitä mieltä, että hidas pelaaminen on oikeastaan todella noloa. 

"Pelaajat ovat jo valmiiksi todella hitaita, en ymmärrä miksi tällaisen ajan käyttäminen sallitaan", Koepka harmittelee. 

Tapauksen keskipisteenä oleva Bryson DeChambeau puolustelee omaa ajankäyttöään. Hänen mielestään on tärkeää, että ajasta riippumatta hän pystyy toteuttamaan parasta peliään vedoten jopa elantoonsa. 

BrysonDeChambeauGreenBook.jpg

Maailmanlistan vitonen ottaa itselleen oikeuden käyttää yli minuutin lähes jokaiseen lyöntiin
Maailmanlistan vitonen ottaa itselleen oikeuden käyttää yli minuutin lähes jokaiseen lyöntiin
Getty Images

Bryson DeChambeau: "Haluamme toimia näin"

"On oikeastaan todella vakuuttavaa miten paljon tietoa ja päätöksiä joudumme tekemään 45 sekunnin aikana. Ymmärrän jos jollain on sen asian kanssa ongelma, mutta me pelaamme elannostamme ja haluamme toimia näin", DeChambeau väittää. 

DeChambeau väittää, että parhaan viihteen saamiseksi prosessi yksinkertaisesti menee näin: ainakin hänellä itsellään. 

"Jos haluamme toteuttaa parasta viihdettä katsojille, se kuuluu prosessiin - ainakin minun prosessiin", amerikkalainen kertoo. 

DeChambeau puhuu haastattelussa kovasti prosessista. Hänen mukaansa hän ei yritä hidastaa ketään. 

"Yritämme pelata nopeasti. Emme yritä hidastaa ketään. Golfin säännöt sallivat tietyn ajan käyttämisen ja käytemme siitä jokaisen saatavan sekunnin", DeChambeau perustelee.  

GoGolf suosittelee