Hyppää sisältöön

Yyteri Golfiin Suomen huokein osakevastike: ”Tätä voi kutsua hybridimalliksi”

Yyteri on golfin lisäksi todellinen paratiisi luontoretkeilijälle sekä perheen kanssa matkustavalle lomailijalle

Toimintamallin muutoksella tarjotaan monipuolisemmin pelioikeuksia ja -paketteja niin osakkaille, pelioikeuden vuokraajille, lähialueiden pelaajille kuin Yyteriin suuntaaville golfturisteille.

Miltä kuulostaisi 150 euron vastike yhden pelioikeuden lunastamiseen oikeuttavasta golfosakkeesta?

Yyteri Golfissa Porissa on päätetty siirtyä toimintamalliin, jossa vuosittainen vastike pudotetaan 540 eurosta 150 euroon.  

Selvää tietysti on, että tällä panostuksella ei osakkaallakaan sisälly vielä pelioikeutta kentälle.

”Olemme ottaneet harkitusti ison askeleen perinteisestä golfosakeyhtiön toimintamallista nykyaikaisemmalle ja kaupallisemmalle puolelle. Vastikkeen pudottaminen 150 euroon on ”hybridimalli”.  Osakas saa jatkossa runsaasti eri vaihtoehtoja sille, kuinka hän vuosittaisia etujaan hyödyntää ja pelaa Yyterissä. ”, taustoittaa toimitusjohtaja Markus Björlin. 

Osakkeen omistaja saa vastikkeen maksettuaan valita, lunastaako hän omistajahinnalla täyden pelioikeuden, muun pelaamiseen liittyvän tuotteen, vai jättääkö kokonaan etunsa ostamiseen käyttämättä.

Täyden pelioikeuden omistajahinnaksi on määritelty tulevalle kaudelle 400 euroa, jolloin kokonaiskustannus (vastike + kausipelioikeus) on 550 euroa pelioikeutta kohden.

Pelioikeuksien hallinnointi, myynti ja hinnoittelu siirtyy kauden 2020 alusta kokonaisuudessaan golfyhtiön alaisuuteen. ”Näin pystymme tuotteistamaan pelioikeuksia joustavammin ja vastaamaan paremmin kysyntään”, toteaa Björlin.

Yksi keskeinen muutos uudessa mallissa on myös fyysisten pelilippujen poistuminen markkinoilta. Tällä yhtiö katsoo myös olevan merkittävä vaikutus pelioikeuksien kysyntään ja green fee myyntiin.  

Tavoitteena osakkeiden siirtyminen entistä enemmän aktiivipelaajille

Toimintamallin muutos on Yyteri Golfissa edellyttänyt myös yhtiöjärjestyksen muuttamista, jota on osakkaille suunnatun kyselyn vastausten pohjalta valmisteltu jo pitkään.

”Muutosta tai kehittämistä kaivattiin eniten osakkeiden kysynnän ja vaihtuvuuden lisäämiseksi, pakkovastikkeen poistamiseksi, sekä  osakasetujen lisäämiseksi.” 

”Haasteena nähtiin myös pelioikeuksien edelleen vuokraamisen vaikeus ja hintataso sekä osakkeen myyntihinnan alhaisuus. Käyttämättömiksi jääneille osakkeille toivottiin toimivaa mekanismia, jolla niistä voisi luopua”, luettelee Björlin osakkailta tullutta palautetta.

Klubitalo ja osa kentästä sijaitsevat luonnonkauniilla alueella  Yyterin kuusi kilometriä pitkän hiekkarannan kupeessa

Klubitalo ja osa kentästä sijaitsevat luonnonkauniilla alueella Yyterin kuusi kilometriä pitkän hiekkarannan kupeessa

Yyteri Golf

Listan toiveet ovat käytännössä samoja, joita lähes kaikilla kotimaisilla kentillä on osakkaiden toivelistalla.

Vastikemaksujen vähentymistä Yyteri Golfissa katetaan eri sisältöisin pelioikeusmaksuin,  mainosmyynnin, yritys- ja kilpailutapahtuminen sekä green fee –myynnin kasvulla.

”Tavoitteemme on tarjota omistajille ja asiakkaillemme entistä moninaisempia tuotteita ja etuja. Uskomme, että näiden uudistusten myötä Yyterissä aikaisemmin vuokrapelioikeudella tai pelilipuilla pelanneista melkoinen osa kiinnostuu myös osakkeen ostosta.”

Mainiona etuna osakkeenomistajille toimii kausipelioikeuden lunastamisen yhteydessä alle 18-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsen vapaa pelioikeus.

”Vakaa uskomuksemme on, että osakkaat ja muut asiakkaamme ovat entistä valmiimpia sitoutumaan Yyteri Golfiin, kun he saavat kilpailukykyisistä tuotteista valita joustavasti sen tason, jonka katsovat itselleen kulloinkin parhaiten soveltuvan”, Björlin ennakoi.

Yyteri Golfissa on jäseniä 1039, kauden 2019 aikana pelikierroksia kertyi noin 25 000.

Yyteri Golf

Visit Yyteri

Etsi luettavaa