Hyppää sisältöön

Yllätysputoaminen kauden päätöskisasta on tuomassa Spiethille suuren sakon

Jordan Spieth on taiturimainen lähipelaaja.

Jordan Spieth oli laskenut sen varaan, että hänen kautensa jatkuu myös kauden Tour Championship -kisassa.

Jääminen ulos FedEx Cupin finaalista tulee kalliiksi Jordan Spiethille. Maailmanlistan kymmenes ei nimittäin yltänyt PGA Tourin 30 parhaan pelaajan joukossa ennen kauden päättävää Tour Championshipiä.

Hän putosi  FedEx Cupissa BMW Championshipin jälkeen sijalle 31 ja jäi ensimmäisenä rannalle rahakkaasta kisasta, jossa sijoittuminen viimeiseksi olisi tuonut yli 100 000 dollarin tienestit.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Spieth tulee pelanneeksi tällä kaudella ainoastaan 24 kiertueen ohjelmaan kuuluvaa kisaa, kun uusien sääntöjen mukainen vaatimus on 25 kisaa per pelaaja.

25 kisan rajan olisi voinut välttää, mikäli pelaaja olisi osallistunut johonkin sellaisen kilpailun, mihin hän ei ollut viimeisen neljän vuoden aikana osallistunut. 

 

Nyt Spiethiä odottaa tulonmenetyksen lisäksi joko noin 20 000 euron sakko tai kolme kisaa kestävä pelikielto. Luonnollisesti sakko sopisi Spiethille paremmin, sillä se ei hänen taloudessaan juuri tunnu. Hän onkin sanonut maksavansa sen mukisematta, mikäli kiertue päättää sen hänelle langettaa. 

”Olettaisin, että rangaistus tulee olemaan sakko tai sitten lisään kalenteriin muutaman turnauksen syksyllä”, Spieth kommentoi SkySportsin mukaan. ”En ole tosin tiedä, lasketaanko sitä. Juttelin kiertueen viranomaisten kanssa jokin aika sitten, enkä tullut paljon ajatelleeksi asiaa.”

”Jos minulle määrätään sakkoja, luonnollisesti hyväksyn ne, mikä summa sitten onkaan, menen eteenpäin ja lisään joka vuosi kalenteriin yhden uuden tapahtuman, vaikka se ei tulekaan olemaan helppoa”, Spieth pohdiskeli.

Seuraavan kerran Spieth pelaa parin viikon kuluttua Ryder Cupissa, joka on hänen kauden 24. PGA Tour -tapahtuma.

Etsi luettavaa