Hyppää sisältöön

Yllätysnimi Keimolasta ainoana suomalaisena European Tourin toiseen vaiheeseen

Jaakko Mäkitalo

Jani Hietasesta tuli tämän syksyn toinen suomalainen, joka selvitti European Tourin karsinnan ensimmäisen vaiheen.

European Tourin karsintojen ensimmäistä vaihetta on käyty kuusi kilpailua kahdeksasta. Suomalaisia on ollut mukana 14, mutta vain kaksi heistä on yltänyt toiseen vaiheeseen.

Aiemmin karsintaseulan oli läpäissyt Peter Erofejeff. Tänään hänen seurakseen toiseen vaiheeseen liittyi yllätysnimi Jani Hietanen, joka pelasi viiden muun suomalaisen lisäksi Bogognossa, Italiassa.

Yllätysnimenä Hietasta voi pitää siksi, että häneltä odotettiin Italian-karsinnasta ehkä vähiten, sillä mukana oli nimekkäämpiäkin suomalaisia, kuten Jaakko Mäkitalo, Linus Väisänen ja Mikael Salminen

Hietasen paras sijoitus tänä vuonna Finnish Tourilta oli jaettu yhdeksäs reikäpelin SM-kisoissa. Mies myös aloitti kilpailun heikosti pelaamalla tuloksen 77 avauskierroksella. Hän kuitenkin onnistui loistavasti kolmella seuraavalla kierroksella (68-69-67) nousten tulokseen -7, mikä riitti lyönnin turvin jatkoon. Tiukoille siis meni.

Lyönnin heikommalla tuloksella Henri Satama jäi ulos toisesta vaiheesta.

Kokeneella Jaakko Mäkitalolla oli lopulta kolme lyöntiä liikaa (70-70-74-70). Hän päivitti arvoituksellisesti Italiasta Instagramiin, että mahdollisuuksia oli parempaan, mutta tilaisuudet jäivät nyt käyttämättä. On aika mennä eteenpäin. Vierumäen kisan jälkeen Mäkitalo kertoi sen olleen todennäköisesti hänen uransa viimeinen Challenge Tourilla.

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

Grazie Italia? Definitely gave myself enough chances this week but wasn’t meant to be. Time to move on. #qshool

Henkilön J_Makitalo (@j_makitalo) jakama julkaisu Syys 28, 2018 kello 6.31 PDT

Mikael Salminen jäi neljän kierroksen jälkeen kauas jatkopaikasta, ja Linus Väisänen ei läpäissyt kolmen kierroksen jälkeistä cutia. Viime vuonna kumpikin herra oli mukana karsintojen viimeisessä vaiheessa.

Myöskään Ossi Mikkola ei yltänyt neljännelle kierrokselle Englannissa samaan aikaan pelatussa kisassa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa