Hyppää sisältöön

Yllätyskäänne Imatralla – Stora Enso on hyväksynyt suullisen tarjouksen, mutta ei paljasta ostajaa

Stora Enso on pyrkinyt pitkään eroon Imatran Golfin maista ja rakennuksista.

Stora Enso on hyväksynyt suullisesti ostotarjouksen Imatran Golfin osakkeista, maasta ja rakennuksista. Uusi ostaja ei kuitenkaan vielä halua julkisuuteen.

Golfin jatkuminen Imatralla on varmistunut. Stora Enso tiedotti tiistaina, että se on hyväksynyt suullisen ostotarjouksen. Kauppa halutaan saattaa loppuun mahdollisimman nopeasti.

Stora Enso ei kuitenkaan kerro tässä vaiheessa ostajan nimeä. Viestintäjohtaja Satu Härkösen kertoi Uutisvuoksi-lehdelle, että tämä on ostajan oma toive.

Härkönen kuitenkin kertoi, että ostaja ei ole paikallisia, vaan tulee muualta Suomesta.

Ostotarjouksen hyväksymisestä kerrottiin Imatra Golfin ylimääräisessä yhtiökokouksessa, jossa yhtenä asiana asialistalla oli erityistilintarkastuksen teettäminen yhtiössä.

Yhtiökokous päätyi siihen, että erityistilintarkastusta ei lähdetä tekemään, koska se saattaisi viivästyttää kauppojen tekemistä.

Kauppakohteena olivat maa-alueet ja rakennuskanta. 

GoGolfin tietojen mukaan tarjouksen kentästä oli jättänyt myös Imatran kaupungin omistama yhtiö, mutta noin viikko sitten Stora Enso ilmoitti, ettei se aio jatkaa neuvotteluja sen kanssa. Jo aiemmin Stora Enso oli kertonut, että se neuvottelee myös toisen tahon kanssa maiden, rakennuksien ja golfkentän osakkaiden myymisestä.

Nyt Imatralla arvuutellaan kovasti, kuka kyseinen toimija voisi olla. Tästä on kuitenkin luvassa lisätietoa vasta myöhemmin.

Yhtenä asiana ylimääräisen yhtiökokouksen asialistalla oli myös toimitusjohtaja Turkka Ollilaisen sopimuksen päättäminen. Ollilainen on ollut kesästä lähtien sairauslomalla.

”Yhtenä kohtana oli sopimuksen purkaminen, ja sellainen on nyt hoidettu”, Ollilainen sanoi GoGolfille.

Ollilainen oli itse mukana ylimääräisessä yhtiökokouksessa ja piti sen henkeä hyvänä.

”Itselleni on tärkeää, että kentän toiminta tavalla tai toisella jatkuisi. Nyt ei tiedetä, kenen tahon osalta ja miten, mutta omat asiat sain kuntoon ja kentän jatkuvuus on taattu, joten voi sanoa, että ihan hyvä päivä on takana”, Ollilainen totesi.

”Kun olet ollut 20 vuotta jossain töissä ja kentän alusta asti ollut sen osakas ja jäsen, niin kyllä siitä rakkaus syntyy.”

Imatran Golf on ollut heinäkuusta lähtien selvitystilassa, koska se helpotti kentän myymistä eteenpäin.

Uutista on korjattu. Stora Enson on myynyt maa-alueet ja rakennukset. 

Etsi luettavaa