Hyppää sisältöön

Ylen Villi kortti -ohjelmassa irvailtiin liiton säästöille

Ylen Villi kortti -ohjelmassa irvaitiin Golfliiton säästöille.

Golfliiton päätös jättää lähettämättä joukkuetta EM-kisoihin on aiheuttanut Golfliitolle ja koko lajille melkoisen imagotappion. Tiistaina päätöstä pilkattiin Ylen Villi kortti -ohjelmassa.

Golfliiton päätös olla lähettämättä pelaajia on aiheuttanut ison lommon koko lajin imagoon. Eilen liitolle ivailtiin Ylen Villi kortti -hupailussa, joka on eräänlainen urheilun Uutisvuoto-ohjelma. Studiovieraat kävivät läpi lähes kaikki golfin stereotypiat ja antoivat palaa oikein kunnolla.

Esimerkiksi ohjelman juontaja Riku Riihilahti lopetti alkuspiikkinsä seuraavasti: ”Onneksi golfliitolla on vielä varaa toteuttaa ydintehtäväänsä eli maksaa johtajilleen Helsingin Sanomien mukaan lähes ministeritason palkkoja.”

Näyttelijä-koomikko Ville Myllyrinne piti uutista mielenkiintoisena, koska mielikuvissa golfia ja golfareita ei yhdistetä varattomuuteen, mutta piti kuitenkin johtajien kannalta hyvänä sitä, että palkkataso on kohdallaan.

Jalkapalloseura HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti taas oli saanut käsiinsä amatöörigolfarin viikkoharjoitusohjelman, jonka normaali treeniviikko piti sisällään ehkä rangeharjoittelua, Audin pesua, Lacoste-paitojen sovittelua sekä viikonloppumatkan Saint Tropeziin tai viikonloppurientoja.

Studiossa vieraillut televisiojuontaja Maria Hintikka olisi puolestaan ratkaissut liiton taloushuolet ns. emolajiajattelulla, jossa Golfliitto ottaisi itselleen emolajiaseman ja asettanut verolle paitsi mini- myös frisbeegolfarit.

Muusikko-toimittaja Tommy Lindgren oli tehnyt taustatöitä ja kaivanut neljän vuoden takaa Golfliiton Golfaa naiselle ammatti -kilpailusarjan, jossa saatiin kerättyä kehitysmaiden naisille melkein 10 000 euroa. ”Tiettävästi kehitysmaissa ollaan nyt järjestämässä vastapalveluksena tällainen Auta suomalaisgolfari arvokisoihin -keräys”, Lindgren nauratti studioyleisöä.

Hintikka näki asiassa myös yhteiskunnallinen ongelmia: ”Ensi kesänä tullaan näkemään golfkerjäläiset Helsingin kaduilla: vippaa mulle pari euroa, että pääsen EM-kisoihin.”

Myllyrinne puolestaan lopetti ohjelman golfosuuden golfarien kannalta ankealta näyttävään tulevaisuuden kuvaan, jossa ”golfosakkeensa menettäneet ihmiset hortoilevat kaduilla ja vetää sitä surkeaa kärryynsä”.

Ohjelman voi käydä katsomassa Yle Areenasta.

GoGolf kirjoitti liiton aikeista jo tammikuussa: Golfliitto säästää – jäävätkö EM-kisat väliin.

Etsi luettavaa