Hyppää sisältöön

Yle: Golfari sai pallosta ohimoon Golf-Pirkkalassa – pelaaja selvisi osumasta säikähdyksellä

Golf-Pirkkalan ykkös- ja kolmosväylä (äärimmäisenä vasemmalla) kulkevat vierekkäinen

Golf-Pirkkalassa pelaaja sai osuman päähänsä. Golfari kävi tapaturman vuoksi sairaalassa, mutta hän selvisi onnettomuudesta vammoitta.

Suomalaisilla golfkentillä koettiin lyhyen ajan sisään jo toinen päähän kohdistunut osuma, kun Tampereen lähellä sijaitsevassa Golf-Pirkkalassa pelaaja löi avauksen väärälle väylälle osuen toista pelaajaa päähän. Heinäkuussa vastaava onnettomuus sattui Ahvenanmaalla, ÅGK:n Slottsbanan-kentällä.

Golf-Pirkkalassa golfpallo osui golfaria ohimoon, uutisoi Yle. Pallo harhautui ykkösen väylälle kolmosen tiiauspaikalta. Vastakkain kulkevilla väylillä on Golf-Pirkkalan nettisivujen mukaan sattunut useita vaaratilanteita viime aikoina.

Tällä kertaa pelaaja selvisi tilanteesta säikähdyksellä, sillä avauslyönnin vauhti oli ehtinyt jo hiljentyä merkittävästi ennen osumaa. Pelaaja kuitenkin kävi sairaalassa, jossa todettiin, ettei osumasta aiheutunut hänelle vammaa.

Ylen mukaan ryhmän jäsenet ehtivät huutaa fore-varoituksen, mutta ilmeisesti tuulen ja maaston vuoksi pelaajat eivät huutoa olleet kuulleet.

”Nämä ovat tosi valitettavia. Siihen nähden kuinka paljon golfia pelataan, tällaista sattuu harvoin. Vakavat vaaratilanteet pysäyttävät pelaajia”, Golf-Pirkkalan toimitusjohtaja Pasi Kristiansson sanoi Ylelle.

Golf-Pirkkalassa on nyt reagoitu vaaratilanteisiin. Eilisestä maanantaista lähtien ykkös- ja kolmosväylän välillä on tehty sisäinen out-raja, jonka toivotaan vähentävän golfpallojen harhautumista naapuriväylälle.

”Väylien turvallisuuden parantamiseksi on keskusteltu useammistakin vaihtoehdoista, mutta nopeasti kesken pelikauden toteutettavaksi mahdollisuudeksi esille on noussut vain sisäisen out-rajan luominen väylien 1. ja 3. välille. Sen tarkoituksena ja tavoitteena on ohjata pelaajia valitsemaan mailansa ja suuntaamaan avauslyöntinsä siten että pelaajan pallo pysyisi omalla pelattavalla väylällä”, Golf-Pirkkalan nettisivuilla perustellaan.

Vaikka lyhyen ajan sisään onnettomuuksia on sattunut kaksi, vammautuminen golfkentällä on edelleen hyvin harvinaista pelattuihin kierroksiin suhteutettuna. Esimerkiksi viime vuonna Suomessa pelattiin yli 4 miljoonaa kierrosta.

Ylen haastatteleman Golfliiton toiminnanjohtajan Juha Korhosen mukaan tänä ja viime kautena tietoon on tullut viisi tapaturmaa, joissa golfpallon on osunut toiseen ihmiseen.

Etsi luettavaa