Hyppää sisältöön

Ylävartalon paketti pysyy koossa, kun vasen käsivarsi on suorana

Tiger Woodsin avaukset draiverilla eivät ole osuneet väylään.

Vasemman käden suorana pysyminen on yksi golfsvingin kivijaloista.

Vasemman käden toiminnalla on suuri vaikutus ylävartaloon svingin aikana. Vaikutus on suurin downsvingissä ja osuma-alueella, jolloin vasemman käden tulisi olla mahdollisimman suorassa. Muutamilla tourpelaajilla vasen käsi taipuu hieman taakseviennissä, mutta heilläkin käsi suoristuu downsvingin aikana. 

Kun vasen käsi pysyy suorana, välittyy vartalon liikkeen voima käsiin ja mailaan parhaalla tavalla. Kädet pysyvät vartalon mukana paremmin, ja kulma mailan ja käsivarren välillä pysyy terävänä. Silloin mailan vapautuksesta tulee voimakas ja ranteiden ja mailan välinen kulma saadaan vietyä pidemmälle osumaan ja sen läpi.

Suora käsivarsi pakottaa vasemman hartian liikkumaan osuman läpi. Tätä ylävartalon rotaatiota tarvitaan mailan vapautuksen kontrolloimiseen, sillä jos hartiat pysähtyvät, vapautuu maila liian aikaisin ja vailla kontrollia. Jos vasen hartia pysähtyy, vasen käsi koukistuu osumassa tuottaen pahimmassa tapauksessa ns. chicken wing -virheen. 

Keskity siis seuraavissa harjoituksissa pitämään vasen käsi suorana. Yksi tämän tekniikan hyvistä puolista on se, ettei sitä voi liioitella liikaa. Käsi kun ei voi suoristua suoraa pidemmälle. Käden vahvistamiseksi voit lyödä palloja pelkällä vasemmalla kädellä ja treenata käsivarren ojentajia kuntosalilla. 

Etsi luettavaa