Hyppää sisältöön

Yksitoista suomalaista pelaa tällä viikolla eri kiertueilla – näin seuraat pelaajien edesottamuksia

11 suomalaista pelaa tällä viikolla eri kiertueilla.

Matilda Castrén ja Emily Penttilä aloittivat tänään kisan Symetra Tourilla. Huomenna Sanna Nuutinen käynnistävät pelit Ladies European Tourilla. Torstaina starttaavat puolestaan miehet Challenge Tourilla ja European Tourilla.

Tällä viikolla peräti yksitoista suomalaista pelaajaa on mukana pääkiertueiden ja haastajakiertueiden osakilpailuissa eri puolilla maailmaa.

Matilda Castrén ja Emily Penttilä aloittivat kisaamisen jo tänään Symetra Tourin finaalikilpailussa. Kilpailu pelataan River Run Country Clubilla Pohjois-Carolinassa.

Castrénilla on mahdollisuus saada US Openin paikka kilpailun voitolla, jolloin hän nousisi kiertueen rankingissa viiden parhaan joukkoon. Myös toinen sija saattaa riittää, mutta se riippuu muiden kilpailijoiden sijoituksista.

Castrén sijoittui viime vuonna samassa kilpailussa jaetulle 33. sijalle. Hän on aloittanut kilpailun hienosti ja on 12. reiän jälkeen kilpailussa kolmantena.

Symetra Tour Championshipin tulospalvelu 

Pääseekö Komulainen Dubain-kisaan mukaan?

Ladies European Tourin Moonlight Classic -kilpailussa on mukana näillä näkymin ainoastaan Sanna Nuutinen. Kellomerkki Omega toimii kilpailun pääsponsorina, ja mukaan pääsee ainoastaan 56 kilpailijaa ja jaossa on 260 000 euroa.

Nuutinen on ainoa suomalainen kilpailussa, sillä koronatestistä positiivisen tuloksen saanut Ursula Wikström ja virukselle altistunut Noora Komulainen joutuivat vetäytymään kilpailusta.

Komulainen oli kisassa ensimmäisellä varasijalla.

Omega Dubai Moonlight Classicin tulospalvelu 

Miehet starttaavat torstaina

Roope Kakko, Janne Kaske, Kim Koivu ja Oliver Lindell pelaavat Challenge Tourilla Espanjassa. Challenge Tourilla alkaa Spanish Swing -kiertue, jossa kaksi kilpailua pelataan Real Club de Golf Sancti Petri -kentällä. Molemmissa kisoissa  on jaossa 200 000 euroa.

Spanish Swing jatkuu vielä näiden kilpailujen jälkeen Challenge Tour Grand Final -kilpailulla, johon pääsee Chanllenge Tour rankingin 45 parasta. 

Suomalaisista Lindell on ainoa, joka on rajan paremmalla puolella. Ennen viimeisiä kilpailuja Lindell on rankingissa 30:ntena.

Kaske päivitti eilen Instagramissaan harjoituskierrokselta videon, jossa suomalainen lyö puun ali viheriölle ja näyttää lopuksi mitan käsillään pallon ja lipun välimatkasta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Navigating thru the trees here in the Andalucia Challenge de Espana this week⛳️✌ #singha #bridgestonegolffinland #honmagolf #teamPG #thaicountryclub #leonianthailand #uukuconsulting #spanishswing

Henkilön Janne Kaske (@jannekaske) jakama julkaisu Marras 2, 2020 kello 7.32 PST

Challenge Tourin tulospalvelu

European Tourilla uusi kokeilu

Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja jatkavat urakkaansa Kyproksella samalla Aphrodite Hills -kentällä kuin viime viikolla.

Pelimuotona on normaali lyöntipeli, mutta tuloksia nollataan aina, kun kilpailijoita tippuu pois. Kaikki pelaajat pelaavat ensin 36 reiän karsinnana, jonka jälkeen 32 parasta pelaajaa jatkaa kolmannelle päivällä. Finaalikierroksella on mukana enää 16 parasta.

European Tourille pelaajien tuloksien nollaaminen on uusi kokeilu. Viime viikolla Samooja ja Välimäki saivat paljon ruutuaikaa ja varsinkin Samoojalla on varmasti kalavelkoja perittävänä karvaan uusintatappion jälkeen. Välimäen tunteiden ilmaisut näkyivät ja kuuluivat tv-katsojille, kun hän menetti johtonsa viimeisellä kierroksella.

Samoojan ohessa myös Välimäki lähtee hakemaan revanssia Aphrodite Hillsin kentältä. Tämän viikon kilpailussa on jaossa miljoona euroa palkintorahaa eli saman verran, kuin viime kilpailussa.

Samooja kuittasi viime viikolla toisella sijallaan yli 100 000 euroa ja päivitti Instagramissaan kuvan missatusta metrin putista, jolla hävisi Callum Shinkwinille.

”Todella lähellä, mutta ei sikaria vielä! Pelasin hyvän viikonlopun, mikä ei riittänyt , mutta otan sen seuraavalla kerralla”, hän kirjoitti kuvan yhteyteen.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Really close but no cigar, yet! Played really solid weekend which wasn’t enough but I’ll take it next time @europeantour @aphroditehillsgolf @peakperformance

Henkilön Kalle Samooja (@ksamooja) jakama julkaisu Marras 1, 2020 kello 8.02 PST

European Tourille tulospalvelu

European Tour katsottavissa suorana V Sport Golf -kanavalta ja Viaplay-palvelusta. Lähetys alkaa klo 11.30.

Etsi luettavaa