Hyppää sisältöön

Yksi pieni muutos toi ratkaisevan muutoksen Tapio Pulkkasen puttipeliin: ”Tavoitteena on päästä Dubaihin”

Tapio Pulkkaselle pian alkava European Tourin kausi on kolmas

Tapio Pulkkanen on tehnyt lyhyessä ajassa suuren nousun European Tourin rankingissa. Nyt mielessä siintää jo kiertueen finaalikisa.

Ruokahalu kasvaa syödessä. Vielä reilu viikko sitten näytti siltä, että Tapio Pulkkasen kausi on taputeltu. Sitten hän nousi varasijalta Turkish Airlines Openiin, nousi kymmenenneksi ja tekee parhaillaan lähtöä Etelä-Afrikkaan, jossa pelattaan kauden toinen finaalikilpailu, Nedbank Challenge.

Syksyn aikana Pulkkasen nousu on ollut huima. Hän oli vielä reilu kuukausi sitten rahalistalla 150 heikommalla puolella, mutta sijoittuminen neljänneksi Dunhill Linksissä Skotlannista pelasti hänet pinteestä. 

Nyt Pulkkanen tavoittelee tosissaan nousua Dubaissa pelattavaan kauden päätöskisaan. Sinne otetaan kiertueen 60 parasta pelaaja. Turkin kisan jälkeen hänen sijoituksensa Race-to-Dubai-rankingissa on 76:s. Pääseminen mukaan debyyttikaudella finaalikisaan olisi huima saavutus, suorastaan historiallinen suomalaisittain.

”Turkin-kisa tarjoutui bonuksena sunnuntaiaamuna. Tavoitteeksi asetin sen, että pääsen mukaan Afrikan-kisaan pääsee mukaan, ja se onnistui. Afrikan tavoitteena ensimmäisenä mieleen tulee Dubaihin pääsy. Ilmeisesti samanmoista viikkoa vaatisi”, Pulkkanen laskeskeli GoGolfille.

Kuten tuloksetkin kertovat Pulkkasen peli on nyt loistavassa iskussa. Eteenpäin on mennyt erityisesti puttipeli, johon on tehnyt pienen mutta ratkaisevan muutoksen.

”Puttaaminen ollut varsinkin parempaa koko syyskaudella. Olen alkanut käyttää pallossa olevaa viivaa putatessa, ja se on tuonut tarkkuutta lyhyisiin putteihin”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen pelasi tänään varmanoloisesti 67 lyönnin (-4) kierroksen.

”Tänään mielessä oli nousu top 10:een. Lyöminen ei etuysillä ollut vielä ihan timanttista, mutta takalenkillä alkoi pallo tottelemaan”, Pulkkanen sanoi.

Kisa pelattiin Belekissä, Caryan kentällä. Se tuntui sopivan Pulkkaselle mainiosti.

”Kenttä on suhteellisen tilava. Griinit on muodokkaat, ja saa vaikeita lipunpaikkoja. Hyviä rautalyöntejä täytyy lyödä, että pääsee lähelle”, Pulkkanen kuvaili.

Etsi luettavaa