Hyppää sisältöön

Yksi maailman vaikeimmista kentistä haastaa kolme suomalaista – näin Women’s Open televisioidaan

Matilda Castrén

Kinkkinen Carnoustie on pitänyt pintansa miesten The Openissa, mutta kuinka vaikeaksi kenttä viritetään naisten British Openiin? Mukana on kolme suomalaista ja panokset ovat Solheim Cupin alla kovat. Kilpailua voi seurata suorana televisiosta.

Women’s British Open käynnistyy torstaina Skotlannissa Carnoustiessa, kentällä, jota pidetään yhtenä maailman vaikeimmista. Carnoustie on isännöinyt vuosien saatossa usein miesten The Openia, ja tulos on usein päätynyt plussan puolelle.

Naisten major on pelattu kentällä kerran aiemmin. Vuonna 2011 kenttä ei tosin pitänyt pintaansa, vaan Yani Tsengin voittotulos oli peräti 16 alle parin.

Erityisen hyvin kenttä tunnetaan kolmesta viimeisestä reiästään, jotka tarjonnevat tänäkin vuonna jännittäviä loppuratkaisuja, sillä monen pelaajan voittohaaveet ovat kariutuneet viimeisestään pitkin ja poikin väyliä kulkevaan Barry Burniin, puroon jossa Ranskan Jean Van de Velde kahlasi vuonna 1999 ilman kenkiä todetakseen, ettei tästä paikasta ole mitään järkeä lähteä lyömään palloa.

Lopulta tulokseen merkittiin tripla, ja ranskalainen päätyi kolmen miehen uusintaan, jossa voiton vei lähistöllä asuva Paul Lawrie. Voittotulos oli tuolloin kuusi yli.

Sää toki sanelee paljon sitä, mikä on kisan tulostaso. Täksi viikonlopuksi Skotlannin itärannikolla sijaitsevalle paikkakunnalle on ennustettu kahdelle ensimmäiselle päivälle lukuunottamatta vain lievää tuulta ja mahdollista sadetta.

Viikonlopuksi tuuli yltyy näillä näkyminen kohtalaiseksi ja sateenkin todennäköisyys kasvaa.

Kova suomalaistrio

Yhteensä British Openissa on mukana 144 pelaajaa, joista kolme tulee Suomesta: Matilda Castrén, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström

Tänä kesänä vahvasti pelannut Castrén on etenemässä kohti maailman terävintä kärkeä, tuoreella maailmanlistalla sijoitus säilyi 50:ntenä.

Nuutisen puolesta voidaan jännittää sitä, pääseekö hän Castrénin seuraksi Solheim Cupiin. Hän on ennen viimeistä karsintakisaa LET:n Solheim Cup -rankingissa toisena, kun kiertueen kaksi parasta saa paikan Euroopan joukkueessa.

Entä miten onnistuu Carnoustiessa Ursula Wikström, jonka peli vain paranee vuosien myötä? 41-vuotias on ennen tämän viikon turnausta LET:n rankingissa upeasti sijalla yhdeksän (Nuutisen sijoitus on 3.)

Pelaajien lähtöaikoja ei ole vielä ilmoitettu, mutta se tiedetään, miten kauden viides ja viimeinen major-televisioidaan. Luvassa on tuutin täydeltä huippugolfia, sillä esimerkiksi Elisa Viihde Viaplay kisapaikalta päivittäin peräti 7,5 tunnin suoran lähetyksen. Myös V Sport Golf -kanava näyttää kisan.

  • To 13.00–20.30
  • Pe 13.00–20.30
  • La 13.00–20.30
  • Su 14.00–21.30

Palkintopotissa on yhteensä 4,5 miljoonaa dollaria.

Women’s British Openin pelaajat

Etsi luettavaa