Hyppää sisältöön

Yksi kiertueen vanhimmista tarjoaa kolmea paikkaa Openiin: Etelä-Afrikan avoimet kolmen suomalaisen voimin

Tapio Pulkkaselle pian alkava European Tourin kausi on kolmas

Etelä-Afrikan mestaruuskilpailut pelataan Johannesburgissa torstaista sunnuntaihin. Tapio Pulkkanen avaa kautensa European Tourilla kauden 2019 osalta. Kisassa on mukana muutamia nimekkäitä eteläafrikkalaisia, muuten osallistujalista on kohtalaisen heikko. Kisa on kuulunut European Touriin jo vuodesta 1997 asti. Itse kilpailua on pelattu jo vuodesta 1903 saakka.

European Tourin kausi 2019 käynnistyy kolmannen viikkonsa osalta Etelä-Afrikassa. Johannesburgissa pelattava South African Open on palkintopotiltaan pieni kilpailu, joka kuuluu kiertueen 1.kategoriaan. Kisassa jaetaan 2000 RaceToDubai -pistettä. 

Suomalaisista kaksi Etelä-Afrikan kisaa tulevat pelaamaan nuori kolmikko. Tapio Pulkkanen avaa kautensa. Kalle Samooja pelaa toisen kisansa ja Kim Koivu jo kolmantensa. 

Viime vuoden kalenterissa Tapio Pulkkanen väläytteli heti alkukaudesta osaamistaan sijoittumalla Joburg Openissa kolmanneksi. Toki kilpailu on eri, mutta kaupunki sama. Johannesburgissa pallo lentää totuttua pidemmällä korkean sijaintinsa takia. 

Kilpailussa on erityispanosta, sillä kolme parasta pelaajaa ilman valmista osallistumisoikeutta tulevat saamaan pelipaikan ensi kesän The Open Championshipiin! 

Vuosi sitten kisan voittoon pelasi Chris Paisley, joka on myös puolustamassa voittoaan. Suurimmat menestyspaineet kaatuvat kuitenkin eteläafrikkalaisten omien leijonien suuntaan. Louis Oosthuizen oli voittaa Nedbank Challengen noin kuukausi sitten. Ernie Els, Branden Grace, Dylan Fritelli ja Trevor Immelman kuuluvat myös yleisön suosikeihin. 

Kim Koivu on suomalaisista ainoa, joka löytyy kiertueen pistelistalta. Kim on listan sijalla 17 kahden pelaamansa kisan jälkeen. Samooja ei saanut Hong Kongista pisteitä ja Pulkkanen avaa vasta kautensa. Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen avaavat kautensa tammikuussa Abu Dhabissa tammikuun puolivälissä. 

Kisa on nähtävissä suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla! 

Etsi luettavaa