Hyppää sisältöön

Yksi Euroopan tunnetuimmista golfkohteista vaihtoi yllättäen nimeään

PGA Catalunya tunnetaan jatkossa nimellä Camiral Golf & Wellness. KUVA: GETTY IMAGES

PGA Catalunya tunnetaan nyt nimellä Camiral Golf & Wellness.

PGA Catalunya on yksi Euroopan tunnetuimmista golfresorteista, joka tunnetaan muun muassa siitä, että se isännöi aikoinaan useiden vuosien ajan European Tourin finaalikarsintoja.

Barcelonan pohjoispuolella, lähellä Gironaa sijaitseva kohde on ollut laatutietoisten suomalaisten golfmatkailjoiden suosiossa, kuuluuhan sen Stadium Course Manner-Euroopan parhaiden golfkenttien joukkoon. Aiemmin tänä syksynä Golf Monthly -lehti rankkasi sen Manner-Euroopan neljänneksi parhaaksi golfresortiksi.

Koska PGA Catalunyan tunnettuus eri puolella Eurooppaa on erittäin korkealla, voidaan uutista siitä, että se on vaihtanyt nimensä, pitää yllättävänä.

Golfresortin uusi nimi on Camiral Golf & Wellness. Camiral on resortin yhteydessä jo aiemmin toiminut viiden tähden hotelli. Aiemmin resortin virallinen nimi kuului PGA Catalunya Golf & Wellness.

Kahden 36 reiän golfkentän, harjoittelualueiden ja hotellin lisäksi resortista löytyy wellness-keskus, johon resortissa on satsattu viiden miljoonan euron edestä

Ensi vuonna Camiral investoi kolmen hehtaarin kokoiseen lampeen, jossa voi jatkossa harrastaa vesiurheilua. Lisäksi sen yhteyteen rakennetaan baari, lampi ja suurehko uima-allas. Tämän investoinnin suuruudeksi resort kertoo tiedotteessaan 8,4 miljoonaa euroa.

Nimenmuutos johtuukin pitkälti siitä, että resort on nykyään paljon muutakin kuin golfkohde.

Camiral muuten tulee sanoista Camí Ral, joka tarkoittaa suomeksi kuninkaallista tietä, joka yhdisti aikoinaan Espanjan ja Ranskan toisiinsa.

Reitti on nykyisin suosittu patikoijien ja pyöräilijöiden keskuudessa.

Etsi luettavaa