Hyppää sisältöön

Yksi asia on varma: Toni Karjalaisen kenttäennätys saa kyytiä Finnish Openissa

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Kullo Golfin kenttäennätys 69 lyöntiä on Toni Karjalaisen nimissä. Tänään käynnistyneessä Finnish Openissa se laitetaan takuuvarmasti uusiksi. Tässä viisi kisaan osallistuvaa suomalaista, joilla on kyky pelata matalia kierrostuloksia.

Nordic Leagueen kuuluva Finnish Open käynnistyi tänä aamuna Kullo Golfissa. Porvoolaiskentällä ei ole aiemmin pelattu näin tasokasta miesten kilpailua, mikä selittää sen, että Kullo Golfin kenttäennätys on niinkin suuri kuin 69 lyöntiä.

Tällä viikolla se laitetaan takuulla uusiksi. GoGolf listasi viisi suomalaista pelaajaa, jotka sen voivat tehdä. Kullo Golf on ollut koko vuoden huippukunnossa ja varsinkin ensiluokkaiset viheriöt tarjoavat mahdollisuuksia huipputuloksen tekemiseen.

1. Sami Välimäki

Nuori nokialainen amatööri pystyy pelaamaan tarvittaessa reippaasti alle parin. Esimerkiksi aiemmin kesällä Saksassa Välimäki pelasi amatööriturnauksessa huipputuloksen 63. Vierumäellä Välimäki oli paras suomalainen ja amatööri sijoituttuaan kisassa hienosti 11:nneksi.

2. Antti Ahokas

Ahokas käy läpi suuria elämänmuutoksia, sillä kesän aikana hän on muuttanut Lappeenrannasta pääkaupunkiseudulle ja muutama viikko sitten perheeseen syntyi esikoinen. Nordic Leaguen rankingissa hän on edelleen parhaana suomalaisena kuudentena. Kotoa käsin kilpailuun on helppo tulla. Myös Ahokas pystyy tarvittaessa birdietehtailuun.

3. Lauri Ruuska

Hallitseva Suomen mestari on pelannut tänä vuonna hyvin kotimaan kilpailuissa, mutta Nordic Leaguessa hän ei ole onnistunut yhtä hyviin esityksiin. Mitä tapahtuu, kun kiertue saapuu kotikonnuille? Ruuskaa voi syystä pitää yhtentä suosikkina kilpailuun.

4. Jaakko Mäkitalo

Challenge Tourilla normaalisti pelaava Mäkitalo on yksi nimekkäimmistä osallistujista Finnish Openissa. Tänä vuonna ”Mäkkäri” on esittänyt loistavia yksittäisiä kierroksia, mutta ehjä kilpailu antaa vielä odottaa itseään. Tulisiko sellainen Kullo Golfissa?

5. Linus Väisänen

Väisänen on Nordic Leaguessa neljänneksi paras suomalainen, mutta hän on kilpaillut kiertueella tällä kaudella seitsemän kertaa. Väisäsen edellä Nordic Leaguen rankingissa ovat Ahokkaan lisäksi Tuomas Salminen ja Simo Haavisto, jotka ovat niin ikään Kullo Golfissa mukana.

Kilpailuun osallistuu kaikkiaan 128 pelaajaa. Palkintorahaa on jaossa 40 000 euroa ja kilpailun pääsponsori on Polarputki. Kilpailu kestää kolme päivää. Lauantain viimeiselle kierrokselle pääsevät 45 parasta ja tasatuloksessa olevat.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa