Hyppää sisältöön

Yhdysvaltoihin kuukauden matkustuskielto Schengen-maista – ulottuu Mastersin yli

Miten käy Masters Tournamentin

Presidentti Donald Trump kertoi viime yönä, että Eurooppaan ulottuvasta matkustuskiellosta koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Matkustuskielto on voimassa 30 päivää ja sillä saattaa olla vaikutus Masters Tournamentin järjestämiseen.

Yhdysvallat on ryhtynyt torjumaan koronaviruksen leviämistä jämäkästi. Viime yönä Suomen aikaa presidentti Donald Trump kertoi Yhdysvaltojen kieltävän koronaviruksen takia matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin 30 vuorokauden ajaksi. Rajoitus ei koske Britanniaa.

”Kiellämme kaikki matkat Euroopasta Yhdysvaltoihin seuraaville 30 päivälle. Uudet säännöt tulevat voimaan perjantaina keskiyöllä. Näitä rajoituksia mukautetaan olosuhteiden mukaan”, Trump sanoi suorassa tv-puheessa.

Pian presidentin televisiopuheen jälkeen Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden virasto julkaisi tiedotteen, jossa tarkennettiin Trumpin sanomisia. Tiedotteen mukaan rajoitus koskee ulkomaan kansalaisia, jotka ovat olleet Schengen-alueen maissa 14 päivän aikana ennen saapumistaan Yhdysvaltoihin. 

Kielto astuu voimaan perjantaina 13. maaliskuuta klo 23.59 Yhdysvaltain itärannikon aikaa. Suomessa kello on tuolloin kuusi aamulla.

Mitä kielto tarkoittaa sitten golfin kannalta? Yksi skenaario on se, että Masters Tournament perutaan tai siirretään. Turnaus pitäisi pelata  9.–12.4, mutta matkustuskielto Yhdysvaltoihin on tuolloin edelleen voimassa.

PGA Tour puolestaan tiedotti muutama tunti sitten, että tänään käynnistyvä Players Championship viedään tämänhetkisen tiedon valossa läpi normaalisti.

Kiertue kuitenkin tarjosi mahdollisuuden katsojille, jotka eivät halua tulla paikalle, saada rahat lipuista takaisin.

Lyhyessä tiedotteessa kiertue ilmoitti seuraavansa tilannetta tarkasti ja ryhtyvänsä tarvittaessa toimiin, mikäli tilanne muuttuu.

Eilen koripalloliiga NBA ilmoitti keskeyttävänsä kauden. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun eräällä Utah Jazzin pelaajalla todettiin tartunta.

Yhdysvalloissa on todettu tähän mennessä noin 1 300 koronavirustartuntaa ja 60 ihmistä on kuollut. Euroopan maista pahin tilanne on Italiassa, jossa on todettu jo yli 12 000 tartuntaa. Kuolleita on yli 800.

Monen suomalaisen suosimassa golfmatkakohteessa Espanjassa varmennettuja tartuntoja on noin 2200 ja kuolleita 54.

Schengen-maihin kuuluvat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Etsi luettavaa