Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain PGA julkisti niin kovan uutisen, että sen sivut kaatuivat: Tämän vuoden PGA Championshipissä saa käyttää etäisyysmittaria

Pelaajat ja caddiet ovat tähän asti saaneet käyttää etäisyysmittareita ainoastaan harjoituskierroksilla.

PGA of America järjestää vuosittain kolme major-turnausta, joista tästä lähtien jokaisessa pelaajat ja caddiet saavat käyttää kisakierroksen aikana etäisyysmittaria.

Yhdysvaltain ammattilaisgolfarien järjestä PGA of America julkaisi tänään jymyuutisen. Se aikoo sallia etäisyysmittarien käytön jatkossa mm. PGA Championshipissä eli yhdessä major-kilpailuista.

Järjestö tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan, mutta sepä ei arvannut, kuinka paljon kiinnostusta se tulisi herättämään. PGA:n sivut ovat nimittäin ovat olleet kaatuneena tiistaina illalla.

Koska sivut ovat alhaalla, tietoa asiasta on toistaiseksi tarjolla lyhyesti ainoastaan sosiaalisessa mediassa.

”Vuodesta 2021 alkaen Yhdysvaltain PGA sallii etäisyysmittarien käytön kilpailukierrosten aikana PGA Championshipissä, KPMG Women’s PGA Championshipissä ja Senior PGA Championshipissä.”

Sosiaalisen median reaktioista päätellen lievä enemmistö järjestömn seuraajista vaikuttaisi olevan tyytyväisiä päätökseen, jonka nähdään ennen muuta nopeuttavan kierrosaikoja.

”Tämä tulee nopeuttamaan peliä”, arvioi yksi.

”Jo oli aikakin”, sanoi toinen.

Kaikki eivät ollet muodostuneet kantaansa, mutta myös vastareaktioita oli nähtävissä.

Osa piti arvossa etäisyyden arvioimista, mutta toisaalta pelaajilla ja caddieillä on jo nyt käytössään niin tarkat pelikirjat, että he tietävät tarkelleen mitat kohteeseen jo niidenkin avulla – joskin hieman hitaammin.

”Olen aidosti sitä mieltä, että caddie ja pelikirja on parempi vaihtoehto”, eräs totesi.

”Tämä on naurettavan tyhmää”, kritisoi toinen.

Päätös on joka tapauksessa tehty ja perinteinen golf ottaa jälleen askeleen kohti nykyaikaa. Pää- ja haastajakiertueet ja majorit ovat olleet oikeastaan niitä viimeisiä tahoja, joissa etäisyysmittarit eivät ole sallittuja.

Ei ole yllätys, että majoreista miesten puolella juuri PGA Championship salli etäisyysmittarien käytön ensimmäisenä, sillä The Openin järjestävä R&A, US Openin takana oleva USGA ja Masters Tournamentista vastaava Augusta National tunnetaan perinteistä tiukasti kiinni pitävinä tahoina.

Etsi luettavaa