Hyppää sisältöön

Yhdysvallat otti vankan johdon, vaikka Tiger petti taas

Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari toivat Euroopan ainoan pisteen. Tiger jäi taas nuolemaan näppejään.

Yhdysvallat johtaa Ryder Cupia aamupäivän nelipallojen jälkeen. Eurooppa oli yllättävän vaisu

Ryder Cupin ensimmäiset ottelut on nyt käyty ja tilanne on Yhdysvaltojen eduksi 3–1.

Näin veikkasimme aamulla ennakkojutussamme. Tosin sillä erotuksella, että olimme laittaneet Euroopan pisteentuojaksi parin Jon RahmJustin Rose. Ainokaisen pisteen toivat kuitenkin hieman yllättäen Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari, jotka yllättivät etukäteispovailussa USA:n jopa vahvimman kaksikon: Tiger Woods–Patrick Reed.

Tässä lyhyet yhteenvedot aamun jokaisesta ottelusta:

Jon Rahm ja Justin Rose–Brooks Koepka ja Tony Finau 0–1

Alkuun näytti siltä, että tämä ottelu on Euroopan heiniä, ja etukäteiskaavailuissa näin pitikin olla. Brooks Koepka ja Tony Finau tulivat kuitenkin aina tappioasemasta rinnalle ja lopulta ohi.

Ottelun kulminaatiopiste oli oikeastaan 16. reiän onnenkantamoinen, kun Finau ponnautti pallon reiän viereen vesiesteen tukiparrusta. Yhdysvallat tasoitti pelin ja voitti viimeisen reiän.

Rory McIlroy ja Thorbjørn Olesen–Dustin Johnson ja Rickie Fowler 2–4

Tässä parissa petti Euroopalla molemmat hevoset, eikä Dustin Johnsonin ja Rickie Fowlerin tarvinnut esittää parastaan. Paljon kuvaa se, että Euroopan ykköspelaajana pidetty McIlroy ei onnistunut tekemään 16. reiän aikana yhtään birdieä.

Thorbjørn Olesenin livautteli jatkuvasti putteja ohi avain reiän vierestä. Hieman paremmalla sihdillä pelit olisivat voineet jatkua pidempään.

Ottelu ratkesi 16. reiällä Johnsonin upeaan avaukseen par 3:lla. Lopulta hänen ei tarvinnut putata lyhyttä puttia, kun McIlroy ja Olesen epäonnistuivat birdie-yrityksessään.

McIlroy ja Olesen lähtivät tappio niskassaan lounaalle. McIlroy jatkaa pelejä iltapäivällä. Olesen siirtyi kannustusjoukkoihin.

Paul Casey ja Tyrrell Hatton–Justin Thomas ja Jordan Spieth 0–1

Etukäteen ajatellen Paul Caseyn ja Tyrrell Hattonin piti olla vastaantulijoita kahta entistä maailmanlistan ykköstä vastaan, mutta toisin kävi. Englantilaiskaksikko nousi kuitenkin lopussa taistelemaan pisteestä, vaikka Jordan Spiethin hurmos hieman hyytyi loppua kohden. 

Kolmen reiän tappioasemasta Eurooppa nousi tasoihin voittamalla kolme perättäistä reikää (12–14). Valitettavasti Thomas nappasi päivän ainoan reikävoittonsa 15. reiällä. USA nousi takaisin johtoon, joka piti loppun saakka.

Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari–Tiger Woods ja Patrick Reed 3–1

Tiger Woods jatkoi synkkiä tilastojaan Ryder Cupissa. Jälleen yksi tappio joukkuepelissä, vaikka parina oli Captain America -lempinimen huikeilla Ryder Cup -esityksillään ansainnut Patrick Reed.

Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari olivat erittäin vahvoja takaysillä, jolla he voittivat peräti viisi reikää. Fleetwoodin esitys tulokkaana oli myös vertaansa vailla, ja hän sai myös ratkaista ottelun Euroopan eduksi.

Molinarille voitto oli erittäin tärkeä, sillä hänen Ryder Cup -tilastonsa ovat olleet Tigeriäkin huonommat. Hänellä ei ollut ennen tätä aamupäivää yhtään voittoa Ryder Cupissa.

Tulospalvelu

Ryder Cupin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay. Lähetys loppuu tänään klo 20.

Etsi luettavaa