Hyppää sisältöön

Yhdysvallat otti luulot pois kansainväliseltä joukkueelta jo Presidents Cupin avauspäivänä

Collin Morikawa esitteli torstaina rautaisia lähestymislyöntejä. KUVA: GETTY IMAGES

Yhdysvallat johtaa Presidents Cupia avauspäivän jälkeen selvin lukemin, eikä tulosta voi pitää yllätyksenä.

Isäntäjoukkue Yhdysvallat aloitti odotetun vahvasti torstaina Quail Hollow’n kentällä Pohjois-Carolinassa käynnistyneen Presidents Cupin. Yhdysvallat johtaa kilpailua avauspäivän jälkeen lukemin 4–1.

Torstaina joukkueet kohtasivat toisensa foursome-pelimuodossa, jossa kaksihenkisten joukkueiden jäsenet lyövät palloa vuoron perään. Perinteisesti Yhdysvallat on ollut vahva juuri tässä pelimuodossa.

Yhdysvaltain joukkueessa voitot ottivat Patrick Cantlay ja Xander Schauffele, Jordan Spieth ja Justin Thomas, Cameron Young ja Collin Morikawa sekä Tony Finau ja Max Homa.

Yllätyksenä voi pitää sitä, että maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler ja Sam Burns hävisivät ottelunsa Si Woo Kimille ja Cam Davisille.

Scheffeler ja Burns johtivat ottelua seitsemän reiän jälkeen kolmella, mutta menettivät otteensa ja hävisivät lopulta ottelun.

Tänään pelit jatkuvat fourballina eli nelipallona. Kyseisessä pelimuodossa joukkueen jäsenet pelaavat omaa palloaan ja paras tulos valitaan.

Yhdysvallat on hallinnut Presidents Cupia suvereenisti, sillä se on ottanut 11 voittoa. Kerran peli on päättynyt tasan ja vain kerran kansainvälinen joukkue on onnistunut viemään voiton.

Tänä vuonna joukkueiden voimasuhteet puhuvat vielä aiempaakin vahvemmin Yhdysvaltain puolesta, sillä kansainvälisen joukkueen vahvuus on kärsinyt Yhdysvaltoja enemmän LIV Golfiin siirtyneiden pelaajien kadosta.

Foursomen tulokset (voittajajoukkue lihavoituna)

Kansainvälinen joukkueTulosYhdysvallat
Adam Scott ja Hideki Matsuyama6 & 5Patrick Cantlay / Xander Schauffele
Sungjae Im / Corey Conners2 & 1Jordan Spieth / Justin Thomas
Tom Kim / K.H. Lee2 & 1Cameron Young / Collin Morikawa
Si Woo Kim / Cam Davis2 UPScottie Scheffler / Sam Burns
Taylor Pendrith / Mito Pereira1 UPTony Finau / Max Homa

Etsi luettavaa