Hyppää sisältöön

Xander Schauffele otti hurjan kirin – peli 18 miljoonasta muuttui taas jännittäväksi

18 miljoonan taalan kysymys kuuluu: pystyykö Scottie Scheffler pitämään takanaan East Lake Golf Clubin erikoismiehen Xander Schauffelen?

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-19) johtaa yhä FedEx Cupin loppukilpailua Tour Championshipiä, mutta ero kakkoseen on kaventunut jälleen kahteen lyöntiin eli samaan kuin kilpailuun lähdettäessä.

Avauskierroksen jälkeen Schefflerin johto oli viisi lyöntiä ja vielä kolme reikää ennen toisen kierroksen loppua hän johti kilpailua kuuden lyönnin erolla.

Mutta lopussa iski East Lake Golf Clubin erikoismies Xander Schauffele. Hän pelasi kolme viimeistä reikää neljä alle parin ja nousi vain kahden lyönnin päähän Scheffleristä tuloksellaan 17 alle parin.

Xander Schauffele oli perjantaina menopäällä. KUVA: GETTY IMAGES

Schauffele löi kolme huikeaa rautalyöntiä perättäin ja upotti ensin putin kolmesta metristä ja sen jälkeen putit noin metristä ja puolestatoista, joista jälkimmäinen oli eagle.

”Pallo lähti hieman enemmän oikealle kuin olisin halunnut, mutta pituus riitti ja lyönnissä oli oikeanlainen kaari. Osuin hyvin, joten en ollut kovinkaan huolissani lopputuloksesta”, Schauffele kuvaili mestarillista lyöntiään rauta 4:llä päätösreiällä

Schauffelen tulos oli upea 63 (-7). Samaan ylsi kolmanneksi noussut Espanjan Jon Rahm, jonka yhteistulos on -13.

Se ei kuitenkaan riittänyt päivän parhaaseen noteeraukseen, sillä Max Homa iski tauluun lukeman 62, mikä nosti hänen tulosluettelossa kahdeksanneksi yhteistuloksella yhdeksän alle parin.

Scheffelerillä nolla bogia

Vaikka Scheffler menetti kolme lyöntiä johdostaan, ei hänen tarvitse hävetä esiintymistään. Masters-voittaja pelasi bogittoman kierroksen 66 lyönnillä (-4)

Oman pelin perusteella hänellä ei olekaan syytä huoleen, mutta jos Schauffele jatkaa samaa menoa myös viikonvaihteessa, voi hän hyvinkin nousta vielä Schefflerin ohi ja kuitata huikean 18 miljoonan bonuksen FedEx Cupin voittajana.

Kokonaiskilpailun kakkosen on tyytyminen tästä vain kolmannekseen.

East Laken kentällä Schauffele on pahin mahdollinen vastustaja, sillä hän ei ole pelannut kenttää koskaan yli parin. Vuonna 2017 tulokkaana hän voitti Tour Championshipin, joskin tuolloin FedEx Cupin kohtalo ratkaistiin eri tavalla ja bonuksen nappasi Justin Thomas.

Roryllä kaksi ihan erilaista kierrosta mutta sama tulos

Kaksikko Scheffler–Schauffele on pienellä karkumatkalla, sillä kolmantena oleva Rahm on jäänyt kakkosijastakin jo neljä lyöntiä ja Patrick Cantlay viisi samoin kuin Korean Sung-Jae Im.

Pohjois-Irlannin Rory McIlroy on tuloksessa kymmenen alle parin eli seitsemän lyöntiä Schauffelesta ja yhdeksän Scheffleristä. Hän pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta 67 lyönnillä, mutta tulos tuli hyvin eri tavalla.

Torstaina McIlroy teki kahdeksan birdieä ja yhden eaglen, mutta vastaavasti neljä bogia ja triplan. Perjantaina hän pelasi bogittoman kierroksen kolmen birdien ryydittämänä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa